Ga terug
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolate chip muffins
Makkelijke chocolate chip muffins! Met dit recept zet je in een handomdraai een echte glutenvrije muffin vol chocolade op tafel.
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Gang
Muffins, Zoet
Porties
9
muffins
Ingrediënten
250
gram
(glutenvrije)meel mix*
8
gram
bakpoeder
2
eieren
50
gram
(lactose vrije)boter
100
gram
witte kristal suiker
175
ml
(amandel)melk
1
el
cacao poeder
1
tl
vanille
snufje
zout
100
gram
pure chocolade
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 9 muffin vormpjes klaar.
Hak de pure chocolade in grove stukken.
Smelt de boter in een steelpannetje.
Zeef indien nodig de meel, bakpoeder, cacao poeder en zout en voeg hier de suiker aan toe. Roer dit goed door elkaar.
Voeg de melk, eieren en vanille bij de gesmolten boter en giet dit bij de droge ingrediënten.
Meng alle ingrediënten door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
Los de tl baking soda op in 1 el citroensap en voeg als laatste met pure chocolade toe en verdeel je beslag meteen over de vormpjes.
Bak de muffins in 15 a 20 minuten gaar in de oven.
Laat even afkoelen en dan kun je genieten!
Notities
*Eet je niet glutenvrij? Gebruik dan gewone meel.
Trefwoord
basis bakrecept, chocolade, chocolate chip, cupcake, gebak, glutenvrij, muffins, suiker, zoet