Ga terug

Chocolate chip muffins

Makkelijke chocolate chip muffins! Met dit recept zet je in een handomdraai een echte glutenvrije muffin vol chocolade op tafel.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Muffins, Zoet
Porties 9 muffins

Ingrediënten
  

  • 250 gram (glutenvrije)meel mix*
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 50 gram (lactose vrije)boter
  • 100 gram witte kristal suiker
  • 175 ml (amandel)melk
  • 1 el cacao poeder
  • 1 tl vanille
  • snufje zout
  • 100 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 9 muffin vormpjes klaar.
  • Hak de pure chocolade in grove stukken.
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Zeef indien nodig de meel, bakpoeder, cacao poeder en zout en voeg hier de suiker aan toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Voeg de melk, eieren en vanille bij de gesmolten boter en giet dit bij de droge ingrediënten.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
  • Los de tl baking soda op in 1 el citroensap en voeg als laatste met pure chocolade toe en verdeel je beslag meteen over de vormpjes.
  • Bak de muffins in 15 a 20 minuten gaar in de oven.
  • Laat even afkoelen en dan kun je genieten!

Notities

*Eet je niet glutenvrij? Gebruik dan gewone meel.
Trefwoord basis bakrecept, chocolade, chocolate chip, cupcake, gebak, glutenvrij, muffins, suiker, zoet