Ga terug
Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood

Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood

Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood die zo de oven uit rolt! Goed gevuld, vol smaak en helemaal aan te passen naar jouw smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 300 gram glutenvrije broodmix (Schär Brot mix)
  • 7 gram gedroogde gist
  • 80 gram suiker*
  • 50 gram (lactose vrije) boter gesmolten
  • 200 ml water lauwwarm
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 50 a 100 gram vulling (rozijnen, vijgen, chocolade, nootjes)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Wel de rozijnen als je die gebruikt als vulling en snijd de rest in grove stukjes.
  • Los de gist op in het water en de suiker en laat voor een paar minuten staan zodat het gist kan activeren.
  • Smelt ondertussen de boter en klop de eieren los.
  • Voeg het meel, de gesmolten boter, de losgeklopte eieren (laat een beetje over voor de bestrijking van het brood), het kaneel en het zout toe aan het gist mengsel.
  • Kneed dit beslag met een mixer met deeghaken voor 5 minuten tot een plakkerig deeg.
  • Spatel de vulling door je beslag en schep je beslag in het cakeblik.
  • Bestrijk je brood met het beetje overgebleven eieren of met wat (amandel)melk en zet je brood in de oven.
  • Bak je brood voor 40 minuten onafgedekt in de oven en daarna nog 10 minuten afgedekt met aluminium folie. Zodra een saté prikker er schoon uitkomt is je brood klaar.
  • Laat je brood even afkoelen en geniet ervan!

Notities

*Bruine of witte suiker maakt niet uit. Voor een rozijnen brood gebruik ik witte suiker of licht bruine suiker maar voor een brood met chocolade en nootjes eerder bruine suiker.
Dit brood kun je ook heel goed invriezen en blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel.
Trefwoord bakersandfakers, brood, brunch, chocolade, edelgistvlokken, glutenvrij, kookboek, lactose vrij, lunch taartje, ontbijt, rozijnen, tussendoortje, vijgen