Ga terug
Glutenvrij mango en macadamia mini taartje

Mango en macadamia mini taartje

Glutenvrij mango en macadamia mini taartje. Lekker bij de koffie of thee of gewoon als een luxe maar makkelijk te maken ontbijttaartje.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang mini taartje, Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 20 gram macadamia nootjes
  • 40 gram (glutenvrije)havermeel
  • 15 gram kokosrasp
  • 10 gram (pure/witte) chcocolade
  • 35 ml (amandel)melk
  • 1 medjoul dadel
  • 1 tl koek & speculaaskruiden
  • 1 tl honing

Vulling

  • 125 gram mango
  • 75 gram kokosyoghurt
  • 1 tl honing optioneel
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvormpje van 12 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Hak de macadamia nootjes in stukjes en ontpit de dadel.
  • Kneed alle ingrediĆ«nten voor de bodem door elkaar tot een plakkerig deeg. Druk deze, met gebruik van een natte lepel, aan in de springvorm. Bak je bodem voor 10 a 12 minuten af in de oven.
  • Laat de bodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Pureer de mango met de kokosyoghurt en de eventuele honing tot een gladde vulling.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Roer de gelatine door de vulling en schenk deze op de afgekoelde bodem. Zet je taartje voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

Ik heb dit taartje met producten (macadamia nootjes, pure chocolade druppels en dadels) van DeNotenshop gemaakt.
Trefwoord dadels, glutenvrij, havermeel, kwarktaart, lactose vrij, macadamia, mango, mini taartje, ontbijt