Jam en chocolade pancakes
Makkelijke en glutenvrije jam en chocolade pancakes! Deze stapel pannenkoekjes zorgen voor een echt ontbijt feestje in de ochtend.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 40 gram (glutenvrij)havermeel/boekweitmeel
- 50 gram (haver)melk
- 50 gram (plantaardige)kwark
- 1 el rode vruchten jam*
- 1 el (plantaardige)pure chocolade
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 el appelazijn
- 1 tl suiker optioneel
Roer de kwark met de jam en de melk tot een glad beslag.
Voeg hier het meel en het zout aan toe en roer net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.
Meng de appelazijn en het bakpoeder door elkaar tot een schuimig mengsel en spatel die als laatste samen met de chocolade stukjes door het beslag.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur totdat de pan goed heet is. Draai het vuur dan naar middelhoog en schep een hoopje beslag in de pan. Bak de pancake aan deze kant totdat er aan de bovenkant bubbeltjes ontstaan en je spatel gemakkelijk onder de pancake gaat. Draai de pancake dan om en bak deze nog voor een minuut.
Ga zo door totdat al je beslag op is.
Serveer je pancakes met jam en chocolade stukjes, vers fruit en wat zaden en pitten.
Eet smakelijk!
Variatie tip: je kunt ook de jam uit het beslag weglaten en deze erover heen swirlen als je je beslag in de pan schept.
Trefwoord brunch, chocolade, jam, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, pit & pit