Meng 40 gram havermout met de kaneel, 100 ml amandeldrink en 50 gram kwark.
Roer alles goed door elkaar en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Snijd wat vers fruit in stukjes en serveer deze samen met wat nootjes op je overnight oats
Baked oats
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak een 1/2 banaan fijn en roer deze door 50 gram kwark, 20 ml amandeldrink en eventueel 1 tl honing.
Meng door het natte mengsel 40 gram havermout, 1 tl kaneel, 1 tl bakpoeder en een snufje zout.
Roer als laatste een handje fruit door het beslag en schep alles in een ovenbestendig bakje.
Bak je havermout in 20 a 25 minuten af in de oven.
Serveer met wat meer fruit en eventueel wat nootjes.
Ontbijttaartje
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier.
Meng 40 gram havermout met 15 a 25 ml amandeldrink, 1 medjoul dadel of 1 el honing, 1 tl kaneel, een snufje zout en 1 tl bakpoeder door elkaar tot een plakkerig deeg. Begin met 15 ml amandeldrink en gebruik pas meer als je deeg te droog is.
Schep het havermout in de springvorm en druk goed aan op de bodem. Dit gaat het makkelijkste met een natte lepel.
Bak je bodem in 12 minuten af in de oven en ga verder naar de volgende stap als de bodem is afgekoeld.
Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer door 100 gram kwark en eventueel wat honing.
Schenk de kwark in de springvorm op de afgekoelde bodem en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Serveer met vers fruit en wat nootjes.
Notities
Ik ontwikkelde dit recept voor de No Sugar lijn van Alpro.