Ga terug
Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood die zowel hartig al zoet lekker is! Een brood op basis van kwark, eieren en meel wat niet hoeft te rijzen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram (glutenvrij)havermeel
  • 150 gram sorghummeel
  • 3 eieren
  • 250 gram (plantaardige)kwark
  • 25 ml (amandel)melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el appelazijn
  • snufje zout
  • 1 tl gedroogde kruiden/kaneel/honing optioneel
  • 2 el (grove)havermoutvlokken/sasamzaad/maanzaad
  • 1/2 tl xanthaangom optioneel*

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier.
  • Roer de havermeel, sorghummeel en de kruiden door elkaar.
  • Roer de eieren met de kwark en de melk los.
  • Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Los het bakpoeder op in het appelazijn totdat je een schuimige vloeistof hebt. Roer deze samen met de optionele xanthaangom door het beslag.
  • Schep je beslag in het cakeblik en bestrooi met de havermoutvlokken/sesamzaadjes/maanzaad en bak je brood voor 45 minuten af in de oven.
  • Laat afkoelen voordat je dit brood aansnijdt.
  • Lekker met wat hummus, een plakje kaas met boter of een grote lik pindakaas!

Notities

*De xanthaangom is niet noodzakelijk, je brood wordt er alleen iets elastischer van.
Ik maakte dit recept in samenwerking met DeNotenshop, je vindt dit recept ook hier.
Trefwoord brood, DeNotenshop, glutenvrij, havermeel, kwarkbrood, lactose vrij, lunch, mealprep, ontbijt, samenwerking, sorgum meel