Frisse quinoa lente salade
Voedzame en vegetarische frisse quinoa lente salade met blauwe bessen, zoete aardappel, feta, amandelen en een dressing van bietjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 18 uur uur
Totale tijd 18 uur uur 10 minuten min
Gang dinner, Lunch, Salade
Salade
- Quinoa voor 2 personen
- 100 gram kikkererwten
- 1 zoete aardappel middelgroot
- 100 gram blauwe bessen
- 50 gram bruine amandelen
- 75 gram (vegan)witte kaas/geitenkaas
- 2 handjes rucola
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprika poeder
- snufje cayenne peper
- zout/peper
Dressing
- 1/2 limoen sap
- 1 rode biet gekookt
- 1 el maple syrup/honing
- 1 el kokosyoghurt
- 1 el tahin
- 1 tl gedroogde peterselie
Begin met het bereiden van de zoete aardappel en de knapperige kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de kikkererwten goed uitleggen en dep deze wat droger. Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Meng de aardappel en de kikkererwten met de olijfolie en de kruiden en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de verpakking.
Maak vervolgens de dressing. Stop alle ingrediƫnten in de blender en pureer tot een glad beslag. Wil je een iets zoetere dressing voeg dan wat meer maple syrup toe, voor een iets hartige dressing wat meer limoensap, peterselie of tahin.
Verbrokkel de kaas en hak de amandelen grof.
Kies of je de salade warm of koud wilt eten en laat of de quinoa afkoelen of ga door met de saladde klaarmaken.
Meng de quinoa met de aardappel, kikkererwten, rucola, blauwe bessen amandelen en de kaas.
Serveer de salade met de dressing apart.
Geniet ervan!
Ik maakte dit recept voor DeNotenshop. Het recept en de gebruikte producten vind je hier.
Trefwoord amandelen, blauwe bessen, DeNotenshop, dinner, glutenvrij, lactose vrij, lunch, mealprep, quinoa, salade, samenwerking, vegan, vegetarisch, witte kaas, zoete aardappel