Glutenvrije mokka monchoutaart
Glutenvrije mokka monchoutaart met chocolade en vanille koekjes. Bak gemakkelijk deze taart vol stukjes chocolade en een kruimelige bodem.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 35 minuten min
Bodem
- 100 gram (glutenvrije) vanille koekjes*
- 50 gram (glutenvrije)havermeel
- 50 gram bruine amandelen
- 60 gram (plantaardige)boter ongezouten
Vuling
- 250 gram mascarpone
- 200 gram kokosyoghurt stevig
- 50 gram koffie gezet
- 50 a 75 gram chocolade
- 3 el maple syrup
- 3 blaadjes gelatine
Begin met het maken van de taartbodem. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter en vermaal dit samen met de havermeel, koekjes en amandelen tot een grove kruimel.
Druk de kruimels goed aan in de springvorm en bak je bodem af voor 15 a 18 minuten.
Zet een kop koffie en laat deze en je taartbodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Hak de chocolade in kleinere stukjes en bereid de gelatine volgens de verpaking.
Roer de mascarpone los en roer hier de kokosyoghurt, maple syrup, klaargemaakte gelatine en de koude koffie doorheen tot een glad beslag. Schap als laatste de stukjes chocolade door het beslag.
Schenk je beslag op de bodem en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast op op te stijven.
Garneer met je favoriete toppings, ik gebruikte bramen, kokos, chocolade en amandelen. Geniet ervan!
Trefwoord amandelen, glutenvrij, havermout, koffie, kokosyoghurt, Lisa's Choice Glutenfree, mokka, monchou, vanille, vanille koekjes