Ga terug
Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Zomerse nectarine en blauwe bessen crumble

Glutenvrije zomerse nectarine en blauwe bessen crumble. Een heerlijk ontbijtje of gezonder toetje. Lekker met wat yoghurt of ijs!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Toetje
Porties 2 crumbles

Ingrediƫnten
  

  • 2 nectarine groot
  • 75 gram blauwe bessen
  • 40 gram (glutenvrije)havermout grof
  • 20 gram amandelen
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el honing/maple syrup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet twee ovenbestendige bakjes klaar.
  • Snijd de nectarines in stukjes en verdeel samen met de blauwe bessen over de twee bakjes.
  • Hak de amandelen grof en meng deze samen met de havermout, kaneel, gesmolten kokosolie en het zoetmiddel tot een plakkerig geheel. Verdeel dit ook over de twee bakjes.
  • Zet je crumble voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat je crumble goudbruin is en je fruit zacht.
  • Serveer warm of koud en met wat (kokos)yoghurt of ijs!

Notities

Ik gebruikte de grove havermout van Lisa's Choise Glutenfree.
Trefwoord amandelen, blauwe besen, crumble, glutenvrij, havermout, lactose vrij, Lisa's Choice Glutenfree, nectarine, ontbijt, toetje