Ga terug
Frisse salade met chrunchy nootjes

Frisse salade met chrunchy nootjes

Frisse salade met crunchy nootjes. Bak de nootjes gemakkelijk krokant met een zout-zoute smaak. Lekker bij een salade of eet ze als snack!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang dinner, Lunch

Ingrediënten
  

Crunchy nootjes

  • 50 gram gemengde nootjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 a 2 el honing/maple syrup
  • snufje zout

Salade inspiratie

    Dressing inspiratie

    • 1 el appelazijn
    • 2,5 el olijfolie
    • 1 tl mosterd
    • 1 el honing/maple syrup
    • 1 tl maanzaad optioneel
    • snufje zout

    Instructies
     

    • Begin met het rooster en van de nootjes in een droge koekenpan totdat deze goudbruin zijn. 
    • Draai het vuur uit en voeg het zout en het kaneel toe en schep de nootjes flink om zodat de kruiden over alle nootjes zitten. 
    • Voeg vervolgens een el honing toe, haal je pan van het vuur en schep de nootjes goed om zodat de nootjes niet kunnen vastplakken aan je pan. Kies of je je nootjes nog wat zoeter wilt hebben en voeg dan de overige el honing toe. Laat de nootjesvolledig afkoelen in de pan voordat je ze eruit haalt of laat ze afkoelen opeen bord. 
    • Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.  Ik maakte een salade met rood fruit, spinazie en feta kaas. Maar bedacht mij later dat avocado en komkommer hier ook heel goed bij past. 
    • Serveer de salade op een leuk bord, giet wat van de dressing erover heen en top af met de nootjes. 

    Notities

    Ik maakte deze salade met producten van DeNotenshop.
    Trefwoord avocado, DeNotenshop, dinner, feta, honing, kaneel, lunch, nootjes, salade, samenwerking, vegan, zout