Ga terug
Glutenvrij courgette brood

Glutenvrij courgette brood

Makkelijk glutenvrij courgette brood. Een smeuïg brood vol met verstopte groente, knapperige nootjes en zowel zoet als hartig erg lekker!
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 58 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 150 gram (glutenvrije)havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram courgette
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 75 gram (kokos)yoghurt/kwark
  • 1 tl kaneel
  • 3 el honing/maple syrup
  • 2 eieren
  • 50 gram nootjes
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 el (appel)azijn

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
  • Begin met het raspen van de courgette en het grof hakken van de noten.
  • Meng vervolgens de havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zoet doorelkaar. Voeg hier de geraspte courgette, yoghurt, eieren en honing doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Kies ervoor of je een zoet brood en voeg eventueel wat meer kaneel en/of zoetmiddel toe. Of kies ervoor of je een hartig brood wilt en voeg dan wat chili flakes, paprika poeder of Italiaanse kruiden toe.
  • Schep vervolgens je gehakte nootjes door het beslag en schep je beslag daarna in het cakeblik.
  • Bak je brood af in ongeveer 45 a 50 minuten.
  • Laat je brood afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord appelcake, bananenbrood, courgette, courgette brood, DeNotenshop, glutenvrij, groente, lactose vrij, lunch, ontbijt, samenwerking, tussendoortje