Risotto gemaakt met zeevruchten, doperwtjes en champignons, een maaltijd met heerlijke smaken en extra lekker met wat kaas
Een risotto zoals ik hem nog nooit gegeten heb maar zeker vaker ga maken
Deze risotto is verrijkt met zeevruchten, doperwtjes en champignons. Een smaakcombinatie zoals ik hem nog niet kende, maar heerlijk smaakt! Ik moet dan ook zeggen dat ik veel te weinig risotto maak en ook veel te weinig zeevruchten eet…!
Ik was dan ook blij verrast dat ik met de #foodblogswap van vorige maand gekoppeld was aan het blog van Martine. Zij heeft het blog Duizenden1dag. Een blog met heerlijke recepten, echt heel veel variatie, en heel veel soorten risotto. En omdat ik gek ben op risotto was de keuze snel gemaakt! Ik vond een risotto met garnalen en doperwten en daarin stond dat het originele recept met zeevruchten was.

Met die kennis was ik erg geinteresserd en besloot ik mijn eigen twist te geven aan dit recept. Het is een heerlijke smaakvolle risotto geworden die gemaakt is met visbouillon. Dit was ook nieuw voor mij, maar ik moet zeggen dat ik de zoutige smaak erg kan waarderen. Ik bakte er champignons bij, want daar ben ik echt gek op, en at er rucola en tomaatjes doorheen. Dit zorgt voor wat frisheid in de zoutige smaak. Als extra gooide ik er nog wat geraspte kaas door en toe was het een groot feest op mijn bord!
Risotto is zo lekker en kan je zoveel kanten mee op. Echt een aanrader om te maken. Vraag mij alleen niet om het te fotograferen, want dat vind ik een stuk moeilijker dan het altijd lijkt. Gelukkig doet de foto niet af aan de smaak en kan ik je, als je tenminste van vis houdt, deze risotto zeker aanraden!
Zeevruchten risotto
Course: dinner2
servings5
minutes30
minutesIngrediënten
100 gr risotto rijst
200 gr zeevruchten
100 gr doperwten
250 (kastanje)champignons
200 gr tomaatjes
1 grote ui
3 teentjes knoflook
sap 1/3 citroen
1 blokje visbouillon
300 ml water
1/2 el gedroogde peterselie
zout/peper
2 handjes rucola
Bereidingswijze
- Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit
- Snijd de champignons in plakjes, pers de citroen vast uit en kook alvast water voor de bouillon
- Verwarm 1 el olie in de pan en fruit de ui en 2 tenen knoflook
- Voeg daarna de risotto rijst toe en bak die ongeveer 1 minuut mee
- Schenk het citroensap in de pan, draai het vuur laag en laat dit 1 minuut meebakken
- Voeg scheutje bij scheutje de bouillon toe totdat alle bouillon is opgenomen en je risotto rijst gaar is, zodra de rijst bijna gaar is kook je de laatste paar minuten de doperwten mee
- Bak in een andere pan de overige knoflook en de champignons gaar
- Roer die de laatste minuut van de risotto mee in de pan samen met de gedroogde peterselie
- Wok de zeevruchten even kort zodat ze warm zijn
- Serveer de risotto met rucola, tomaatjes, de zeevruchten en eventueel wat kaas
P.s. ik ben benieuwd of jij deze risotto of een van mijn andere pasta gerechten gaat maken. Laat je mij het weten als je iets kookt of bakt van mijn blog? Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.