Zoet gevuld bladerdeeg
Voor Pasen had ik deze zoete bladerdeeg hapjes gemaakt. Erg simpel om te maken en heerlijk om te eten. De kleur vond ik ook zo leuk! Mooi oranje… Hierdoor past dit hapje ook goed op de borrelplank bij Koningsdag.
Je maakt dit hapje heel simpel en is ook heel goed van te voren te maken. Maak het hapje klaar als je tijd hebt en bak ze af zodra het tijd is voor de borrel!
Serveer ze warm of koud en geniet ervan!
Zoete pasteitjes
6
servings10
minutes20
minutesIngrediënten
6 plakjes bladerdeeg
2 a 3 wortels
9 dadels
9 walnoten
2 el honing
Bereidingswijze
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Verwarm de op 200 graden voor
- Plak de 6 ontdooide plakjes bladerdeeg aan elkaar met een beetje water en verdeel ze in 9 repen (of gebruik gewoon 9 plakjes bladerdeeg voor grotere pasteitjes)
- Was en schil de wortel
- Meng de wortel met de dadels, walnoten en honing in de keukenmachine tot een plakkerige massa
- Vet het muffinblik in
- Maak van de stukjes bladerdeeg bakjes in de muffinvormpjes
- Vul de vormpjes met het mengsel
- Bak de pasteitjes voor 20 a 25 minuten goudbruin in de oven
P.s. ga jij deze zoete pasteitjes maken, laat mij dit dan weten. Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram!