Zoete worteltjes die heerlijk passen bij een hoofdgerecht, gekookt met lekkere kruiden en gezoet met honing! Een smakelijk oranje gerecht.
Worteltjes zijn het perfecte bijgerecht!
Zoete worteltjes die heerlijk passen bij een hoofdgerecht, gekookt met en in lekkere kruiden en gezoet met honing of ahornsiroop! Een smakelijk oranje gerecht die je eten opvrolijkt.
Dat ik gek ben op worteltjes is misschien wel terug te vinden op mijn blog. Ik verwerk ze graag in mijn salades mee naar werk, knaag ze rauw of met een dipje op of verwerk ze in ontbijttaartjes, taartjes of havermoutjes. Allemaal lekker als je het mij vraagt!
Dit recept heb ik gemaakt voor de foodblogswap en kon ik mijn wortelliefde lekker kwijt! Ik mocht koken van Elsarblog. Een blog vol leuke leesweetjes, verzamelwerk van recepten en leuke ideeën! Kijk er maar eens op. Weet je zeker dat je iets tegenkomt wat jij ook leuk vindt.
Ik veranderd de wortel, sperzieboontjes met honing en champignons in dit recept. Zoals ik al zei ben ik gek op worteltjes en daarom leek het mij leuk om zoete worteltjes als bijgerecht voor een maaltijd te maken!
In de beschrijving geef ik twee manieren om de worteltjes te maken. Ga je voor snel dan kunnen ze in de pan. Kies je voor de iets langere manier? Dan karameliseren ze iets meer! Beide manieren erg lekker en zeker een aanrader.
Zoete worteltjes
Course: bijgerecht4
servings5
minutes20
minutesIngrediënten
500 gr worteltjes/winterpeen
2 teentjes knoflook
1 blokje groente bouillin
1/2 el (appel)azijn
2 el ahornsiroop of honing
zout/peper
olie om in te bakken
amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze eventueel in dunnere reepjes
- Kook de wortelen voor 7 minuten in water met het groente bouillon blokje
- Giet de wortelen af en laat goed uitlekken (maar spoel niet af)
- Pan optie
- Verhit wat olie in een koeken en pers daar de teentjes knoflook in uit
- Fruit de teentjes knoflook heel eventjes en voeg dan de wortelen toe
- Giet de azijn en de ahornsiroop of honing toe en roer totdat de worteltjes er mooi glanzend uitzien en de honing een beetje begint te kristalliseren
- Oven optie
- Giet de olie en de knoflook in de ovenschaal
- Leg daarin de worteltjes en schenk het azijn en de ahornsiroop of honing over de worteltjes
- Zet de ovenschaal in de oven en stel de oven in op grillstand (rond de 180 graden) en grill de worteltjes voor ongeveer 5 a 10 minuten
- Schud de worteltjes om de 2 a 3 minuten even om
- Garneer de worteltjes met amandelschaafsel en als je wilt met nog wat extra ahornsiroop of honing

De worteltjes zijn erg lekker bij een stukje vlees of vega burger, wat aardappeltjes en nog wat extra groente. Maar ze zijn ook erg lekker met couscous, ras el hanout kruiden, dadels en hummus! Weer een recept waar je alle kanten mee op kan.
P.s. ga jij deze wortelen maken of een van mijn andere recepten? Laat je mij dit dan weten of zien? Dat kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!