Hartige glutenvrije zucchini fritters, oftewel courgette pannenkoekjes met mais en lente ui. Hartige pancakes voor lunch of dinner!
Courgette pannenkoekjes
Deze hartige glutenvrije zucchini fritters, oftewel courgette pannenkoekjes, die op smaak gebracht zijn met mais en lente ui. Hartige pancakes voor lunch of bij je dinner is echt een top idee! Deze zucchini fritters stonden al zo lang op mijn planning om te maken. Ik ben gek op pannenkoekjes, courgette en experimenteren in de keuken. En met dit recept kan ik dat allemaal!
Deze pannenkoekjes zijn gemaakt van courgette, mais en lente ui. Door ze te bakken als pannenkoeken krijgen ze van buiten een krokant laagje en zijn ze zacht en smeuïg van binnen. Combineer ze met wat knoflooksaus of tomatensaus en je hebt een heerlijk hapje!
Zucchini firtters zijn niet moeilijk om te maken en heel makkelijk te kruiden. Ik koos voor sriracha saus en Italiaanse kruiden, maar je kunt ook heel goed chili saus gebruiken en andere kruiden. Maak ze vooral hoe jij ze lekker vind! Het lijkt mij ook erg lekker om ze te maken met kaas erin… Ideetje voor de volgende keer!
Het recept is weer glutenvrij gemaakt, maar ook dit kun je makkelijk vervangen. Gebruik speltmeel of volkoren tarwe meel in plaats van boekweitmeel. Zo leuk een recept die je zelf naar smaak kan aanpassen..!
Zucchini fritters
Course: Dinner, Borrelhapje1
servings35
minutes30
minutesIngrediënten
1 courgette
1 ui
1 teen knoflook
3 el mais
3 lente uitjes
1 tl sriracha saus
2 tl Spice It Up kruiden of ½ tl uienpoeder en knoflookpoeder en 1 tl paprika poeder
1 tl Italiaanse kruiden
1 tl bakpoeder
Zout/peper
50 gr boekweitmeel
Bereidingswijze
- Rasp de courgette met een grove rasp
- Voeg een snufje zout toe, roer dit door de geraspte courgette en laat een halfuurtje intrekken
- Snijd ondertussen de ui fijn, pers de knoflook uit en snijd de lente ui in kleine ringetjes
- Knijp de courgetterasp heel goed uit, zodat je pannenkoekjes niet te nat worden
- Meng de uitgeknepen courgetterasp met de ui, knoflook, maïs, lente uitjes, bakpoeder en de kruiden
- Roer je meel door het groente en kruiden mengsel
- Voeg als laatste je ei toe en roer alles nog eenmaal goed door elkaar
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie erin
- Schep 1 a 1 1/2 el van het mengsel in de pan en bak voor 3 minuten of totdat die krokant is
- Draai de pannenkoek om en bak nog 2 minuten aan de andere kant
- Ga zo door tot al je beslag op is, ik maakte er in totaal 8
Notities
- Je kunt de pannenkoekjes ook heel goed invriezen
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze zucchini fritters vind. Laat je mij jou creatie zien? Vind ik leuk! Dit kan op Instagram en Facebook door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.
Kijk ook eens hier voor meer hartige lunch inspiratie!
Greetings I am so grateful I found your web site, I
really found you by error, while I was researching on Askjeeve for something else,
Nonetheless I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and
a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I
don’t have time to read it all at the moment but I have book-marked it and also included your
RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do
keep up the great job.