Ga terug
Glutenvrij pindakaas kwarkbrood

Glutenvrij pindakaas kwarkbrood

Glutenvrijen lactose vrij pindakaas kwarkbrood. Een heerlijk brood dat makkelijk te maken is, ideaal te mealpreppen en naar pindakaas smaakt!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Brood
Porties 10 plakken

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram sorghum/havermeel
  • 100 gram rijst/haver/boekweitmeel
  • 200 gram (lactose vrije)kwark
  • 25 gram (amandel)melk
  • 3 eieren
  • 75 gram pindakaas
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor tot 175 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Kluts de eieren los en roer daar de kwark, de melk en de pindakaas doorheen.
  • Schep vervolgens het meel en het bakpoeder doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Los de baking soda op in de appelazijn en schep dit als laatste door je beslag.
  • Schep je beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Voeg eventueel nog wat havermout vlokken toe als topping.
  • Bak je brood voor 40 a 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Laat even afkoelen voordat je het brood aansnijdt en geniet ervan!
Trefwoord boekweit, brood, glutenvrij, havermeel, havermout, kwarkbrood, lactose vrij, lunch, ontbijt, pindakaas, sorgum meel, tussendoortje