Ga terug
Sushi bowl met zalm en spicy mango saus

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus

Sushi bowl met zalm en spicy mango saus. Een heerlijke bowl vol groente, verse vis en een pittige saus van mango en sriracha!
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang diner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Spicy mango saus:

  • 250 gram diepvriesmango
  • 1 cm verse gember
  • 1 el maïzena
  • 50 ml water
  • 1 á 2 tl sriracha saus

Sushi bowl:

  • Sushi rijst voor twee personen
  • 2 el sushi azijn
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram edamame boontjes
  • 1/3 komkommer
  • 50 gram peen julienne
  • 1 avocado
  • 1/2 verse mango optioneel
  • 100 gram gekookte garnalen optioneel

Toppings:

  • Nori velletjes/snack
  • Sesamzaadjes
  • Lente ui
  • Soja saus

Instructies
 

  • Begin met het kokos van de sushi rijst volgens de verpakking. Laat afkoelen en roer dan de sushi azijn door de gekookte en afgekoelde rijst.
  • Maak ondertussen de spicy mango saus. Schil de verse gember en snijd deze in kleine stukjes. Doe de (bevroren) mango stukjes in een steelpan met het water, de gember en de maïzena. Laat dit inkoken op laag vuur totdat de mango stukjes uit elkaar vallen en je een dikke saus hebt. Roer vervolgens naar smaak de sriracha saus door de mango heen. Laat nu helemaal afkoelen.
  • Snijd de gerookte zalm en mango in stukjes en de avocado en de komkommer in plakjes.
  • Verdeel de rijst over de kommetjes en garneer met de groente, de zalm en eventueel de mango en garnalen.
  • Maak de bowls af met de topping en een goede lepel spicy mango saus.
  • Eet smakelijk!

Notities

Dit recept is in samenwerking met Pip Studio's.
Trefwoord avocado, bowl, diner, knoflooksaus, mango, pip studio's, rijst, samenwerking, sriracha, sushi, sushi bowl, zalm