Ga terug
Glutenvrije havermout plaatkoek met rood fruit

Glutenvrije havermout plaatkoek met rood fruit

Glutenvrije havermout plaatkoek met rood fruit en pecannoten. Lekker als tussendoortje bij de koffie of als ontbijt!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 9 stukken

Ingrediƫnten
  

Plaatkoek

  • 175 gram (glutenvrije) havermout
  • 100 gram (glutenvrije) havermeel/boekweitmeel
  • 1 banaan rijp
  • 2 eieren
  • 25 gram kokosolie/boter
  • 50 gram ahornsiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram pecannoten
  • 3 a 4 el chia jam

Chia jam

  • 250 gram bramen diepvries
  • 250 gram blauwe bessen diepvries
  • 50 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 3 el chiazaadjes
  • 1 tl kardemom optioneel

Instructies
 

Chia jam

  • Zet een pan op het vuur en doe hier het water, bramen en blauwe bessen in. Breng zachtjes aan de kook en voeg vervolgens ook het kaneel, chiazaadjes en eventueel de kardemom toe.
  • Laat 20 minuten zachtjes pruttelen terwijl je regelmatig roert. Haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen voordat je hem in potjes in de koelkast bewaard. De chiazaadjes zorgen ervoor dat de vruchten gaan binden en de jam een stevige structuur krijgt. Is de jam nog te vochtig nadat je hem heb gekookt laat hem dan een uurtje rusten. Je zult zien dat hij dan stevig wordt! Is dit niet het geval dan kun je altijd nog wat extra chipzaad toevoegen.

Plaatkoek

  • Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een (vierkante)springvorm met bakpapier.
  • Zorg ervoor dat je kokosolie/boter op kamertemperatuur is voordat je begint.
  • Prak de banaan fijn en roer de eieren los.
  • Kneed van alle ingrediĆ«nten, behalve de pecannoten, een stevig maar iets plakkerig deeg.
  • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk stevig aan in de springvorm.
  • Bak de bodem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verbrokkel ondertussen de pecannoten en kneed deze door het overige beslag en maak hier een kruimelig deeg van.
  • Haal de bodem uit de bodem en smeer hier de jam overheen. Verkruimel het overige deeg over de jam laag en bak de cake nog voor 25 a 30 minuten in de oven. Houd de koek in de gaten dat die niet aanbrandt.
  • Laat de koek volledig afkoelen zodat de jam kan opstijven.
  • Geniet ervan!
Trefwoord dessert, gebakken havermout, glutenvrij, jam, lactose vrij, Lucy, ontbijt, pecannoten, rood fruit, snack, toetje, tussendoortje, yourmealplanners