Ga terug
Glutenvrije peren pancakes

Glutenvrije peren pancakes met een topping van pecannoten en cranberry's. Een heerlijk en verwarmend pannenkoeken ontbijt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 ontbijtjes

Ingrediƫnten
  

Pancakes:

  • 60 gram (glutenvrije) havermeel
  • 2 eieren
  • 60 gram (lactosevrije) kwark
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el ahorn siroop optioneel
  • 1/2 peer klein

Topping:

  • Peer
  • Cranberry's
  • Kokosflaxes
  • Pecannoten
  • Ahorn siroop

Instructies
 

  • Snijd de peer in kleine stukjes.
  • Roer de eieren en de kwark door elkaar heen en meng hier het havermeel, bakpoeder, kaneel en de ahorn siroop doorheen. Schep als laatste de stukjes peer door het beslag.
  • Verwarm een koekenpan met goede anti aanbak laag op middelhoog vuur met een tl (kokos)olie erin. Zodra je olie heet is schep je een lepel beslag in de pan en laat je deze voor ongeveer 2 a 3 minuten. Je kan de pancake omdraaien zodra aan de bovenkant van het beslag allemaal bubbeltjes ontstaan en je spatel makkelijk onder de pancake glijdt. Bak de andere kant van de pancake nog voor 1 minuut.
  • Ga zo door totdat al je beslag op is.
  • Bak in een andere pan wat stukjes peer met wat kaneel.
  • Serveer je pancakes met de gebakken peer en eventueel wat cranberry's, kokosflaxes, pecannoten en wat ahorn siroop.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord cranberry's, DeNotenshop, glutenvrij, havermeel, herfst, kwark, lactose vrij, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, pecannoten, peer, winter