Ga terug
Glutenvrij bananenbrood met chocolade en pistachenoten

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en pistachenoten

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en pistachenoten. Een heerlijk winters tussendoortje of ontbijt die in no-time klaar is!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 12 plakken

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram (glutenvrije) havermeel
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 el cacao poeder
  • 1 tl koek en speculaas kruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el ahorn siroop
  • 50 ml amandelmelk
  • snufje zout
  • 30 gram cranberry's
  • 25 gram witte chocolade
  • 25 gram pistachenootjes
  • 1 tl baking soda + 1 el appelazijn optioneel

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Prak de bananen fijn en roer de eieren los.
  • Roer de geprakte bananen, eieren en de melk door elkaar en schep daar het havermeel, cacao poeder, koek en speculaas kruiden, bakpoeder, ahornsiroop en het zout doorheen.
  • Voeg vervolgens de cranberry's, witte chocolade en de pistachenootjes toe.
  • Voor een extra luchtige cake los je nu de baking soda op in de appelazijn zodat het begint te schuimen en voeg je dit nu toe aan het beslag. Roer goed door.
  • Schep je beslag in het cakeblik en bak voor 45 Ć” 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat je cake afkoelen en versier eventueel met gesmolten pure chocolade.
  • Geniet ervan!
Trefwoord banaan, bananenbrood, chocolade, cranberry's, glutenvrij, havermeel, mealprep, ontbijt, pistachenoten, tussendoortje, winter