Ga terug
Glutenvrije speculaas wafels met appel

Glutenvrije speculaas wafels met appel

Glutenvrije speculaas wafels met appel. Dit is een heerlijk ontbijtje maar ook lekker als toetje met pecannoten en speculaaskruimels!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Toetje
Porties 2 porties

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram glutenvrije havermeel
  • 1 ei
  • 125 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el koek en speculaas kruiden
  • 1 a 2 el maple syrup
  • 50 gram lactosevrije kwark
  • Snufje zout
  • handje verkruimelde pecannoten, (glutenvrije)speculaas en/of suikerparels optioneel

Instructies
 

  • Verwarm je wafelijzer en vet deze in met wat (kokos)olie.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de wafels door elkaar en zorg ervoor dat je geen klontjes in het beslag meer hebt zitten. Spatel als laatste eventueel wat verkruimelde pecannoten, (glutenvrije) speculaas en/of suikerparels door het beslag.
  • Zodra je wafelijzer warm is schep je een goede lepel beslag in het wafelijzer en bak je je wafel goudkleurig. De meeste wafels zijn klaar als er bijna geen stoom meer uit je wafelijzer komt. Bij mij duurde dit ongeveer 3 minuten per wafel. Ga zo door totdat al je beslag op is.
  • Bak ondertussen een appeltje en serveer deze samen met knapperige pecannoten en wat kwark, ijs of slagroom.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord appel, DeNotenshop, glutenvrij, lactose vrij, ontbijt, samenwerking, speculaas, toetje, wafels