Ga terug
Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen

Ontbijttaartjes met blauwe bessen

Glutenvrij ontbijttaartje met blauwe bessen. Een heerlijke traktatie voor in de ochtend gemaakt met allemaal pure ingrediƫnten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 22 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 taartjes

Ingrediƫnten
  

Bodem:

  • 40 gram glutenvrije havermout
  • 20 gram amandelen
  • 15 gram gevriesdroogde blauwe bessen/mango
  • 10 gram geraspte kokos
  • 1 el pindakaas
  • 2 dadels
  • 1 el melk

Vulling:

  • 300 gram kokosyoghurt
  • 3 blaadjes gelatine
  • 1 el ahorn siroop optioneel

Toppings:

  • Blauwe bessen
  • Gevriesdroogde blauwe bessen/mango

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed twee springvormpjes van 10 cm in met bakpapier.
  • Hak de amandelen grof en ontpit de dadels.
  • Kneed van de havermout, amandelen, gevriesdroogd fruit, dadels, kokos, pindakaas en de melk een plakkerig maar stevig deeg. Verdeel dit deeg in tweeen en druk dit goed aan over de bodem van de springvormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een natte lepel of natte handen. Je kan een kleine opstaand randje maken, maar dit is niet nodig.
  • Bak vervolgens de bodem voor 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen voordat je doorgaat aan de volgende stap.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en roer dit door de yoghurt en eventueel de ahorn siroop. Schenk vervolgens de yoghurt over de twee bodems heen en laat voor minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met verse blauwe bessen en het gevriesdroogde fruit.
  • Eet smakelijk!

Notities

Dit recept is in samenwerking met Buah.
Trefwoord blauwe besen, buah, dadels, gevriesdroogd fruit, glutenvrij, havermout, kokos, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, ontbijttaartje, pindakaas, samenwerking