Ga terug
Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos

Glutenvrije bananenbrood granola met chocolade en kokos. Heerlijk door de yoghurt, over een smoothiebowl of zo uit de pot!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 pot

Ingrediƫnten
  

  • 175 gram glutenvrijehavermout
  • 1 banaan
  • 35 gram kokosolie
  • 2 el ahorn siroop
  • 1 tl vanille
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 50 gram amandelen
  • 35 gram gevriesdroogdekokos
  • 20 gram gevriesdroogdebanaan
  • 25 gram pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Smelt de kokosolie, prak de banaan fijn en hak de amandelen grof.
  • Meng de gesmolten kokosolie en de fijngeprakte banaan door de havermout, zout, kaneel, vanille, ahorn siroop en de gehakte amandelen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daar het havermout mengsel over. Zorg ervoor dat je de laag niet te dik maakt zodat de granola echt knapperig kan worden.
  • Bak de havermout voor 20 minuten in de oven en schep vervolgens om. Bak de havermout dan nog voor 10 a 15 minuten. Hou goed in de gaten dat je granola niet zwart wordt. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Meng de overige ingrediĆ«nten erdoor heen en bewaar in een goed afgelsoten pot!

Notities

Dit recept is in samenwerking met buah.
Trefwoord amandelen, chocolade, gebakken havermout, glutenvrij, granola, kokos yoghurt, lactose vrij, ontbijt, samenwerking, smoothie bowl, vegan