Ga terug
Fris ontbijttaartje

Fris ontbijttaartje

Fris ontbijttaartje met een glutenvrije bodem van medjoul dadels en havermout en een kokosyoghurt laag met sinaasappel en zoet fruit.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 2 medjoul dadels
  • 20 gram tijgernotenmeel/amandelmeel
  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 sinaasappel rasp
  • 1 el sinaasappelsap
  • snufje zout

Vulling

  • 100 gram kokosyoghurt
  • 1/2 sinaasappel sap
  • 1 blaadje gelatine

Toppings

  • chocolade
  • sinaasappel
  • vers fruit
  • kokos

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van ca. 12 cm met bakpapier of vet deze goed in.
  • Rasp de sinaasappel, pers deze uit en ontpit de dadels.
  • Kneed de ingrediënten voor de bodem door elkaar totdat je een plakkerig deeg krijgt. Verdeel het deeg over de bodem en de rand van de springvorm, dit gaat het beste met natte handen of een natte lepel.
  • Bak de bodem voor 15 a 20 minuten in de oven af en laat daarna goed afkoelen buiten de oven.
  • Als de bodem is afgekoeld bereid je de gelatine volgens de verpakking. Roer de klaargemaakte gelatine door de ingrediënten van de bodem en giet dit over de gebakken bodem. Laat voor minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  • Versier je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte medjoul dadels en tijgernotenmeel van deNotenshop.
Trefwoord brunch, dadels, fruit, glutenvrij, havermout, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, sinaasappel