Ga terug
Pompoensoep met sinaasappel

Pompoensoep met sinaasappel

Makkelijke pompoensoep met sinaasappel en kaneel. Eenheerlijke, verwarmende en gezonde soep vol van smaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang dinner, voorgerecht
Porties 4 kommen

Ingrediënten
  

  • 500 gram pompoen
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl kaneel
  • 1 sinaasappel sap
  • 10 gram peterselie vers
  • 2 bouillonblokjes groente
  • 250 ml kokosmelk
  • 750 ml water
  • 1 el tamari/soja saus optioneel
  • zout/peper naar smaak
  • chili flaxes optioneel

Instructies
 

  • Snijd de pompoen en de tomaat in stukken, snipper de sjalotjes en de knoflook en snijd de gember in hele kleine stukjes. 
  • Verwarm wat olijfolie in een soep pan en fruit de ui, knoflook, gember en eventueel de chili flaxes. 
  • Voeg de pompoen toe en roerbak alles voor ongeveer 5minuten. Voeg dan de tomatenpuree, kaneel en tomaten toe en bak alles nog voor 2 minuten. 
  • Doe de bouillonblokjes, kokosmelk, sap van een sinaasappel, optioneel de tamari/soja saus en het water in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep totdat de pompoen helemaal zacht is. 
  • Pureer de groente, of stop alles in een blender voor een fijnere soep, met de peterselie tot de gewenste dikte van de soep. 
  • Breng op smaak met zout en peper. 
  • Lekker met geroosterde pitjes en nootjes zoals pompoenpitten, pijnboompitten, amandelen en walnoten. En een stokbroodje meteen lekkere dip van bijvoorbeeld Hüttenkäse met tomaatjes, hummus of kruidenboter. 

Notities

P.s. Ben je niet zo’n fan van sinaasappel en kaneel in de soep? Dan kan je die heel makkelijk weg laten en bijvoorbeeld een extra tomaat toevoegen voor een hartigere variant. 
Trefwoord 3-gangenmenu, dinner, glutenvrij, groente, lactose vrij, Miss Glutenvrij, pompoen, pompoensoep, samenwerking, soep, vegetarisch, voorgerecht, winter