Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Glutenvrij rozijnen granola brood
Glutenvrijrozijnen granola brood om van elk ontbijt een feestje te maken! Dit brood iszoet van smaak, makkelijk te maken en goed vullend.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Ontbijt, Tussendoortje
Porties
12
plakken
Ingrediënten
Brood
50
gram
amandelmeel
200
gram
(glutenvrije)havermeel
1
tl
bakpoeder
2
tl
kaneel
snufje zout
200
gram
(plantaardige)kwark
100
ml
(amandel)melk
2
eieren
2
el
appelmoes
50
gram
rozijnen
50
gram
granola
1 a 2
el
maple syrup/honing
Crumble
30
gram
(glutenvrije)havermout
20
gram
granola
1
banaan
rijp
Instructies
Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een broodbakblik of cakeblik klaar en bekleed deze met bakpapier of vet hem heel goed in.
Begin met het prakken van de banaan en roer hier de havermout en de granola doorheen. Zet aan de kant en ga dan verder met het broodbeslag.
Roer de eieren, de kwark, de melk, de appelmoes en de maple syrup door elkaar.
Meng hier vervolgens de havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en het zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
Als laatste schep je de rozijnen en de granola door het beslag.
Voor een luchtiger brood los je 1 tl baking soda op in 1 el appelazijn en schep je deze nu door het beslag.
Schep het beslag in het bakblik en verdeel de crumble over het brood.
Bak je brood voor ongeveer 45 a 50 minuten af in de oven.
Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt en geniet ervan!
Notities
Ik gebruikte de paelo granola van
OotGranola
.
Trefwoord
banaan, bananenbrood, crumble, glutenvrij, granola, lactose vrij, mealprep, ontbijt, ootgranola, rozijnen, tussendoortje