Ga terug
Glutenvrij rozijnen granola brood

Glutenvrij rozijnen granola brood

Glutenvrijrozijnen granola brood om van elk ontbijt een feestje te maken! Dit brood iszoet van smaak, makkelijk te maken en goed vullend.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakken

Ingrediënten
  

Brood

  • 50 gram amandelmeel
  • 200 gram (glutenvrije)havermeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 200 gram (plantaardige)kwark
  • 100 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 2 el appelmoes
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram granola
  • 1 a 2 el maple syrup/honing

Crumble

  • 30 gram (glutenvrije)havermout
  • 20 gram granola
  • 1 banaan rijp

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een broodbakblik of cakeblik klaar en bekleed deze met bakpapier of vet hem heel goed in.
  • Begin met het prakken van de banaan en roer hier de havermout en de granola doorheen. Zet aan de kant en ga dan verder met het broodbeslag.
  • Roer de eieren,  de kwark, de melk, de appelmoes en de maple syrup door elkaar.
  • Meng hier vervolgens de havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en het zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Als laatste schep je de rozijnen en de granola door het beslag.
  • Voor een luchtiger brood los je 1 tl baking soda op in 1 el appelazijn en schep je deze nu door het beslag.
  • Schep het beslag in het bakblik en verdeel de crumble over het brood.
  • Bak je brood voor ongeveer 45 a 50 minuten af in de oven.
  • Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt en geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte de paelo granola van OotGranola.
Trefwoord banaan, bananenbrood, crumble, glutenvrij, granola, lactose vrij, mealprep, ontbijt, ootgranola, rozijnen, tussendoortje