Ga terug
Glutenvrije mokka wafels

Glutenvrije mokka wafels

Glutenvrijemokka wafels met nootjes en chocolade. Een heerlijke uitgebreide start van jedag of ideaal mealprep recept.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 3 ontbijtjes

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram rijstmeel/boekweitmeel*
  • 75 gram (lactose vrije)yoghurt
  • 1 ei
  • 50 ml amandelmelk
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1 zakje oplos koffie
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 el maple syrup optioneel
  • 1 el chocolade stukjes optioneel
  • 1 el gehakte amandelen optioneel

Instructies
 

  • Begin met het invetten van het wafelijzer en deze voor te verwarmen totdat die goed heet is.
  • Roer alle ingrediĆ«nten door elkaar tot een mooi glad beslag en proef of je je beslag zoet genoeg vind. Het zal een vrij dik en plakkerig beslag zijn. Maar blijft je beslag te stug voeg dan wat extra melk toe.
  • Schep een lepel beslag in je wafelijzer en doe deze dicht. Wacht net zo lang totdat er bijna geen stoom meer uit het apparaat komt voordat je het ijzer voorzichtig weer open maakt.
  • Ga zo door totdat al je beslag op is.
  • Garneer met jouw favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

*Ik gebruikte een combinatie van boekweitmeel en rijstmeel. Maar (glutenvrije)havermeel kan ook heel goed en speltmeel is top als je tegen gluten kan.
Trefwoord chocolade, glutenvrij, koffie, lactose vrij, mealprep, mokka, ontbijt, wafels