Ga terug
Frisse perzik taart met amandelen en chocolade

Frisse perzik taart met amandelen en chocolade

Frisse perzik taart met amandelen en chocolade. Een heerlijk zoete kwarktaart met eenbodem van havermout, amandelen en chocolade!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 28 minuten
Gang Gebak, Ontbijt, Zoet

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 100 gram (glutenvrije)havermout
  • 40 gram amandelmeel
  • 5 medjoul dadels
  • 25 gram amandelen
  • 25 gram pure chocolade
  • 1 el kokosolie/ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 el maple syrup optioneel

Vulling

  • 250 gram (diepvries)perzik kamertemperatuur
  • 250 gram (lactosevrije)kwark/verse slagroom
  • 2 a 3 el maple syrup
  • 3 of 5 blaadjes gelatine

Instructies
 

Bodem

  • Begin met het maken van de bodem. Verwarm hiervoor de oven vast voor op 175 graden en bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier.
  • Hak de amandelen grof, ontpit de dadels en snijd deze in stukjes.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de bodem met je handen, of een natte lepel, door elkaar tot een stevig deeg. Proef of je je deeg zoet genoeg vind en voeg anders nog wat zoetmiddel toe.
  • Druk je deeg in de bodem en maak een opstaande rand van het deeg.
  • Zet je bodem voor ongeveer 15 minuten in de oven en laat vervolgens goed afkoelen voordat je verder gaat.

Vulling: kies ervoor of je de taart met slagroom of kwark wilt maken.

    Voor de slagroom vulling

    • Pureer de perzik en de maple syrup tot moes en bereid 3 blaadjes gelatine volgens de verpakking.
    • Klop de verse slagroom lobbig.
    • Roer de klaargemaakte gelatine door de perzik moes. Spatel vervolgens voorzichtig de perzikmoes door de slagroom en verdeel de schep de vulling op de bodem. Zet de taart voor minimaal drie uur in de koelkast.

    Voor de kwark vulling

    • Bereid 5 blaadjes gelatine volgens de verpakking.
    • Pureer de perzik met de kwark en maple syrup tot een glad beslag. Roer hier de klaargemaakte gelatine doorheen.
    • Schenk de vulling op de bodem van de taart en zet de taart voor minimaal drie uur in de koelkast.
    • Garneer met vers fruit en chocolade amandelen! Geniet ervan!
    Trefwoord amandelen, chocolade, DeNotenshop, glutenvrij, havermout, kwarktaart, ontbijt, ontbijttaartje, perzik, slagroom, taart