Ga terug
Pasta aglio e olio met tomatensalade

Pasta aglio e olio met tomatensalade

Zomerse pasta aglio e olio met tomatensalade. Een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat! Lekker met een frisse meloen salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Pasta aglio e olio

  • 150 gram (glutenvrije)pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 tl chili flaxes
  • 4 el olijfolie
  • 2 grote takjes basilicum vers
  • 5 takjes platte peterselie vers

Tomatensalde

  • 500 gram gekleurde tomaten
  • 2 handen rucola
  • 1/4 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rodewijn azijn
  • 5 blaadjes basilicum vers
  • 5 blaadjes peterselie vers

Meloen salade

  • 1 galia meloen
  • 1 el honing
  • 5 blaadjes basilicum vers
  • 75 gram feta

Instructies
 

  • Begin met het maken van de meloensalade. Schil de meloen en snijd deze in stukjes. Hak de basilicum fijn en verbrokkel de feta.
  • Meng de meloen, feta, basilicum en de honing goed door elkaar en zet weg totdat je gaat eten.
  • Snijd vervolgens alle tomaten in stukjes, snipper de rode ui en snijdt de blaadjesbasilicum en peterselie fijn.
  • Schep  vervolgens de olijfolie en de azijn door de tomaatjes, kruiden en ui en zet ook weg totdat je gaat eten.
  • Kook de pasta volgens de verpakking aangegeven en bewaar een beetje kookvocht voor later.
  • Snijd nu de teentjes knoflook in kleine stukjes en snijd de blaadjes basilicum en peterselie fijn.
  • Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de chili flaxes.
  • Voeg vervolgens de pasta, een scheutje pasta water en de gesneden kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
  • Draai het vuur uit en roer nog 1 el olijfolie door de pasta heen.
  • Serveer alles samen en geniet ervan!
Trefwoord diner, dinner, Italiaans, knoflooksaus, pasta, Pasta aglio e olio, pip studio's, rucola, samenwerking, spaghetti, tomaat, zomer