Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta aglio e olio met tomatensalade
Zomerse pasta aglio e olio met tomatensalade. Een heerlijke maaltijd die snel op tafel staat! Lekker met een frisse meloen salade.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
dinner
Porties
2
personen
Ingrediënten
Pasta aglio e olio
150
gram
(glutenvrije)pasta
3
teentjes
knoflook
1/2
tl
chili flaxes
4
el
olijfolie
2
grote
takjes basilicum
vers
5
takjes platte peterselie
vers
Tomatensalde
500
gram
gekleurde tomaten
2
handen
rucola
1/4
rode ui
1
el
olijfolie
1
el
rodewijn azijn
5
blaadjes basilicum
vers
5
blaadjes peterselie
vers
Meloen salade
1
galia meloen
1
el
honing
5
blaadjes basilicum
vers
75
gram
feta
Instructies
Begin met het maken van de meloensalade. Schil de meloen en snijd deze in stukjes. Hak de basilicum fijn en verbrokkel de feta.
Meng de meloen, feta, basilicum en de honing goed door elkaar en zet weg totdat je gaat eten.
Snijd vervolgens alle tomaten in stukjes, snipper de rode ui en snijdt de blaadjesbasilicum en peterselie fijn.
Schep vervolgens de olijfolie en de azijn door de tomaatjes, kruiden en ui en zet ook weg totdat je gaat eten.
Kook de pasta volgens de verpakking aangegeven en bewaar een beetje kookvocht voor later.
Snijd nu de teentjes knoflook in kleine stukjes en snijd de blaadjes basilicum en peterselie fijn.
Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de chili flaxes.
Voeg vervolgens de pasta, een scheutje pasta water en de gesneden kruiden toe en roer alles goed door elkaar.
Draai het vuur uit en roer nog 1 el olijfolie door de pasta heen.
Serveer alles samen en geniet ervan!
Trefwoord
diner, dinner, Italiaans, knoflooksaus, pasta, Pasta aglio e olio, pip studio's, rucola, samenwerking, spaghetti, tomaat, zomer