Ga terug
Kleine pepernoten cheececakejes

Kleine pepernoten cheececakejes

Kleine pepernoten cheesecakjes om het heerlijke avondje mee te vieren! Een smakelijke glutenvrije traktatie die makkelijk te maken is.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Wachttijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 45 min
Gang sinterklaas, Zoet
Porties 12 stuks

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 200 gram (glutenvrije) pepernoten
  • 120 gram boter

Cheesecake

  • 200 gram monchou
  • 150 gram kwark
  • 2 eieren
  • 150 gram witte basterd suiker
  • 100 gram (glutenvrije) pepernoten
  • snufje zout

Toppings

  • (glutenvrije/chocolade) pepernoten
  • gesmolten chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en zet 12 cupcake vormpjes klaar.
  • Smelt de boter, maal de pepernoten fijn en meng deze goed door elkaar. Verdeel het koekjes beslag over de vormpjes en druk deze goed aan.
  • Mix ondertussen de monchou los. Als de monchou losgeklopt is voeg je de kwark, suiker en eieren toe. Mix net zo lang totdat alles opgenomen is en je een romig beslag hebt.
  • Hak 100 gram pepernoten in stukjes en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over het pepernotenmengsel en zet de cakejes voor 20 a 25 minuten in de oven.
  • Als de cheesecake muffins droog aan voelen zijn ze klaar. Doe de oven op een kleine kier open en laat volledig afkoelen. Zet ze daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Hierna kun je ze versieren met gesmolten chocolade en glutenvrije (chocolade) pepernoten!

Notities

Doe de deur van de oven niet te vaak open. Hierdoor komt er koude lucht in de oven en zal de cheesecake laag scheuren.
Trefwoord cheesecake, feestdagen, gebak, glutenvrij, muffins, pepernoten, sinterklaas