Kleine pepernoten cheececakejes

Kleine pepernoten cheesecakejes

Kleine pepernoten cheesecakejes om het heerlijke avondje mee te vieren! Een smakelijke glutenvrije traktatie die makkelijk te maken is.

Genieten van sinterklaas lekkers!

Maak voor het heerlijke avondje deze kleine pepernoten cheesecakejes! Een heerlijk en klein hapje met de smaak van pepernoten en chocolade. Deze cheesecake bites zijn gemakkelijk te maken, snel gemaakt en gemakkelijk glutenvrij te maken. Een sinterklaas spektakel!

Ik ben gek op de sinterklaas periode. En dan niet vanwege sinterklaas, al vind ik cadeautjes geven en krijgen ook heel leuk, maar voornamelijk vanwege de pepernoten. Van mij hoeven de chocolade letters, marsepein en strooigoed allemaal niet. Geef mij maar gewoon een hele grote lading chocolade pepernoten!

Mijn liefde voor pepernoten heeft verder vrij weinig met dit recept te maken, want dan verwijs ik je liever door naar dit recept voor glutenvrije pepernoten. Maar je kunt met pepernoten ook hele lekkere taartjes maken! Hier maakte ik kleine pepernoten cheesecakjes. De bodem is gemaakt van pepernoten met daarop een echte cheesecake vulling met de kleine koekjes erin. Versier de cheesecake na het bakken met gesmolten chocolade en nog meer pepernoten en jouw traktatie is klaar.

Dit recept is gemakkelijk glutenvrij te maken door het gebruik van glutenvrije pepernoten. Wel zo fijn voor de mensen die glutenvrij moeten eten! Want zeg nou zelf? Dit taartje smaakt echt heel goed!

Ga lekker zelf aan de slag en geniet van het heerlijke sinterklaas avondje en de kleine pepernoten cheesecakejes of deze glutenvrije speculaas brokken. Ook heel leuk om met de kinderen te maken en om de teveel gekochte pepernoten en chocolade letters op te maken!

Kleine pepernoten cheececakejes

Kleine pepernoten cheececakejes

Kleine pepernoten cheesecakjes om het heerlijke avondje mee te vieren! Een smakelijke glutenvrije traktatie die makkelijk te maken is.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Wachttijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 45 min
Gang sinterklaas, Zoet
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gram (glutenvrije) pepernoten
  • 120 gram boter

Cheesecake

  • 200 gram monchou
  • 150 gram kwark
  • 2 eieren
  • 150 gram witte basterd suiker
  • 100 gram (glutenvrije) pepernoten
  • snufje zout

Toppings

  • (glutenvrije/chocolade) pepernoten
  • gesmolten chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en zet 12 cupcake vormpjes klaar.
  • Smelt de boter, maal de pepernoten fijn en meng deze goed door elkaar. Verdeel het koekjes beslag over de vormpjes en druk deze goed aan.
  • Mix ondertussen de monchou los. Als de monchou losgeklopt is voeg je de kwark, suiker en eieren toe. Mix net zo lang totdat alles opgenomen is en je een romig beslag hebt.
  • Hak 100 gram pepernoten in stukjes en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over het pepernotenmengsel en zet de cakejes voor 20 a 25 minuten in de oven.
  • Als de cheesecake muffins droog aan voelen zijn ze klaar. Doe de oven op een kleine kier open en laat volledig afkoelen. Zet ze daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Hierna kun je ze versieren met gesmolten chocolade en glutenvrije (chocolade) pepernoten!

Notities

Doe de deur van de oven niet te vaak open. Hierdoor komt er koude lucht in de oven en zal de cheesecake laag scheuren.
Trefwoord cheesecake, feestdagen, gebak, glutenvrij, muffins, pepernoten, sinterklaas

P.s. ik ben benieuwd of jij deze kleine pepernoten cheesecakejes of een van mijn andere zoete recepten gaat maken. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook op Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op jouw Pinterest account!
Kleine pepernoten cheececakejes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept