Groente erwtensoep

Groente erwtensoep

Zelfgemaakte groente erwtensoep volgens semi ouderwets recept! Deze pan soep is vol groente, erwten en wordt geserveerd met (vega)rookworst.

Een echte winterse soep!

Maak zelf een grote pan groente erwtensoep volgens dit semi ouderwetse recept. Deze goed gevulde soep is voorzien van lekker veel groente, groene spliterwten en bouillon. Serveer hem met een lekker glutenvrij stokbroodje en een (vega)rookworst. Ouderwets genieten is dit!

Nou moet ik bekennen dat dit de eerste keer is dat ik erwtensoep gemaakt heb. Tot vorig jaar hield ik er niet eens van! Maar nu vind ik het op zijn tijd wel erg lekker. En toen peulvruchten.nl mij vroeg om aan de slag te gaan met een erwtensoep recept vond ik dat een heel leuk idee.

Ik heb gekozen voor een groente erwtensoep. Eigenlijk lijkt mijn erwtensoep heel erg op een klassieke erwtensoep maar is deze toch net anders. Ik gebruikte geen spek en ander vlees, verving de aardappel voor extra bloemkool en bleekselderij en verving de selderie door peterselie. Verder voegde ik op het laatst nog een scheutje soja saus toe voor wat extra smaak.

Ik vond deze erwtensoep erg lekker en dat herinnerde mij eraan dat ik echt vaker soep moet eten. Want het is een heerlijke en verwarmende maaltijd en vooral in de winter heel fijn om mee op te warmen. Deze groente soep is daar ook zo’n typische soep voor. Maar als je nou nog op zoek bent naar meer erwtensoep recepten kijk dan eens hier! Hier vind je alle andere recepten van foodbloggers die meegedaan hebben aan deze leuke opdracht van peulvruchten.nl.

Duik zelf de keuken in en ga lekker aan de slag. Geniet ervan!

Groente erwtensoep

Groente erwtensoep

Zelfgemaakte groente erwtensoep volgens semi ouderwets recept! Deze pan soep is vol groente, erwten en wordt geserveerd met (vega)rookworst.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 1 uur 15 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram spliterwten
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 500 gram knolselderij
  • 200 gram bloemkool
  • 200 gram wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 L water
  • 2 blokjes groente bouillon minder zout
  • 2 laurier blaadjes
  • 7 gram verse peterselie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el soja saus/tamari

Serveer erbij

  • (vega) rookworst
  • afbak (glutenvrije) ciabatta broodjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Verwarm een el olie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook glazig. Zodra deze glazig zijn voeg je de spliterwten, bouillon blokjes en laurier blaadjes toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan het water toe. Beng zachtjes aan de kook en kook voor ongeveer 45 minuten of tot de spliterwten gaar zijn.
  • Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de wortelen en bleekselderij in stukjes, verbrokkel de bloemkool, was de prei en snijd deze in ringetjes. Hak als laatste de peterselie fijn.
  • Zodra de spliterwten gaar zijn kan je ervoor kiezen om de soep te pureren zodat die wat fijner van structuur is of om het grof te laten.
  • Voeg de gesneden groente, soja saus en tijm toe en kook deze nog voor 15 minuten mee.
  • Bereid ondertussen de (vega) rookworst volgens de verpakking. Als je rookworst even roerbakt in een koekenpan heeft die iets meer smaak en een bite. Kies ervoor of je de worst er los bijserveert of de laatste 3 minuten meekookt met de soep.
  • Bak de broodjes af volgens de verpakking.
  • Serveer de soep met de worst, de afgebakken broodjes en wat verse peterselie. Lekker met wat kruidenboter en geniet ervan!
Trefwoord avondeten, bananenbrood, dinner, erwtensoep, groente, soep, spliterwten, worst

P.s. als jij dit recept of een van mijn andere soep recepten gaat maken, laat je mij dit dan weten? Dit kan in de reacties onder deze blog of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik echt super leuk om te horen en zien!

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Groente erwtensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept