Linzen curry met ras el hanout

Linzen curry met ras el hanout

Linzen curry met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelen. Makkelijk om te maken, heerlijk met wat naan, brood of rijst.

Een heerlijke vegetarische curry die makkelijk te maken is.

Linzen curry met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelen. Deze curry is heerlijk bij naan, brood of rijst en gaat heel goed samen met wat broccoli. De kruiden en de abrikozen zorgen voor een zoete tint in het gerecht en de amandelen zorgen voor een knapperige bite. Makkelijk te maken en na een paar uur stoven is je gerecht klaar!

Ik maak het eigenlijk veel te weinig, maar ik ben gek op curry’s. De kruidige smaak en zowel lekker met brood of met rijst. En je kan er heerlijk mee variëren. Deze keuken is niet voor niets heel veelzijdig.

Toen ik door EcoStoof werd benaderd of ik met hun EcoStoof een lekker gerecht wou maken wist ik meteen dat ik een curry wou maken. Want die moeten altijd even lekker lang sudderen zodat de smaken het beste tot hun recht komen. Omdat ik bijna geen vlees eet wou ik ook dat het gerecht vegetarisch werd. Ik ging op zoek en ik ging experimenteren en uiteindelijk kwam deze linzen curry met ras el hanout op tafel.

Een EcoStoof is een soort ovenhandschoen voor pannen. Je maakt je gerecht klaar en zodra je gerecht kan stoven of sudderen zet je je pan in de EcoStoof. Je trekt het koortje aan en je pan wordt omsloten door linnen en vilt zodat de EcoStoof je pan warm houdt. Het voordeel hieraan is dat jij je handen vrij hebt en niet steeds in de pan hoeft te roeren. Maar ook zorgt het ervoor dat je gas of elektra uit kan en toch je eten lekker door gaart. Een win win situatie dus! 

Om deze curry een Lislovescooking spin te geven verwerkte ik de kruiden ras el hanout in het gerecht. Deze smaakmakers zorgen voor een Marokkaans tintje. Zodra de curry klaar is voegde ik nog wat gedroogde abrikozen toe en maakte ik hem af met sesamzaadjes, lente ui en knapperige amandelen. 

De curry is zowel lekker met (glutenvrije)naan of brood maar ook met rijst. Ik vind de combinatie van ras el hanout en broccoli heel erg lekker en daarom serveerde ik die er ook bij. Maar kies vooral wat jij lekker vindt!

Ga zelf aan de slag en geniet ervan! Hier vindt je nog een andere curry op mijn blog, de linzen curry met aubergine en mango.

Linzen curry met ras el hanout

Linzen curry met ras el hanout

Linzen curry met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelen. Makkelijk om te maken, heerlijk met wat naan, brood of rijst.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang dinner
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 1 ui geel
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie/ghee
  • 300 rode linzen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml warm water
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 gram verse peterselie
  • 1,5 el ras el hanout
  • 2 laurier blaadjes
  • 3 lente uitjes
  • Zout/peper naar smaak
  • Gedroogde abrikozen
  • Amandelen

Voor erbij

  • Rijst of brood
  • Broccoli
  • Sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verwarm de olijfolie/ghee in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg vervolgens de linzen en de ras el hanout toe en roer goed door.
  • Schenk vervolgens de tomatenblokjes, kokosmelk en het water in de pan en roer alles goed door. Breng rustig aan de kook en kook voor ongeveer 15 minuten goed door.
  • Doe dan de twee laurierblaadjes in de pan en doe de deksel op de pan. Pak de pan vervolgens in in de EcoStoof en laat voor ongeveer 1 a 3 uur rusten. Hoe langer je de curry laat rusten hoe meer smaak die krijgt.
  • Na minimaal een uurtje is je curry klaar om te eten. Haal de laurierblaadjes uit de curry, snijd de lente ui in stukjes, hak de amandelen grof en snijd de gedroogde abrikozen kleiner.
  • Kook er wat rijst en broccoli bij of wat naan/brood.
  • Serveer de curry met de gehakte amandelen, abrikozen, lente ui en sesamzaadjes.
  • Geniet ervan!

Notities

Dit recept is in samenwerking met EcoStoof.
Trefwoord avond eten, basmati rijst, broccoli, brood, diner, dinner, ecostoof, glutenvrij, kokosmelk, naan, samenwerking, tomaat, vegan, vegetarich

P.s. ik ben heel benieuwd wat jij van deze curry vindt. Laat het mij vooral weten als je hem gemaakt hebt. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk om te zien en horen! Kijk hier ook eens naar al mijn dinner recepten, wie weet zitten er nog andere recepten voor je bij!

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Linzen curry met ras el hanout

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*