Ga terug
Linzen curry met ras el hanout

Linzen curry met ras el hanout

Linzen curry met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelen. Makkelijk om te maken, heerlijk met wat naan, brood of rijst.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten
Gang dinner
Porties 4 porties

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui geel
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie/ghee
  • 300 rode linzen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml warm water
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 gram verse peterselie
  • 1,5 el ras el hanout
  • 2 laurier blaadjes
  • 3 lente uitjes
  • Zout/peper naar smaak
  • Gedroogde abrikozen
  • Amandelen

Voor erbij

  • Rijst of brood
  • Broccoli
  • Sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Verwarm de olijfolie/ghee in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg vervolgens de linzen en de ras el hanout toe en roer goed door.
  • Schenk vervolgens de tomatenblokjes, kokosmelk en het water in de pan en roer alles goed door. Breng rustig aan de kook en kook voor ongeveer 15 minuten goed door.
  • Doe dan de twee laurierblaadjes in de pan en doe de deksel op de pan. Pak de pan vervolgens in in de EcoStoof en laat voor ongeveer 1 a 3 uur rusten. Hoe langer je de curry laat rusten hoe meer smaak die krijgt.
  • Na minimaal een uurtje is je curry klaar om te eten. Haal de laurierblaadjes uit de curry, snijd de lente ui in stukjes, hak de amandelen grof en snijd de gedroogde abrikozen kleiner.
  • Kook er wat rijst en broccoli bij of wat naan/brood.
  • Serveer de curry met de gehakte amandelen, abrikozen, lente ui en sesamzaadjes.
  • Geniet ervan!

Notities

Dit recept is in samenwerking met EcoStoof.
Trefwoord avond eten, basmati rijst, broccoli, brood, diner, dinner, ecostoof, glutenvrij, kokosmelk, naan, samenwerking, tomaat, vegan, vegetarich