Glutenvrije appelkruimel cake

Glutenvrije appelkruimel cake

Glutenvrije appelkruimel cake die makkelijk te maken is en zo op tafel staat. Lekker als ontbijt en als gebakje bij de koffie!

Glutenvrije appelkruimel cake die lekker is bij het ontbijt of als gebakje bij de koffie. Deze cake is makkelijk te maken, staat snel op tafel en is heel erg lekker! Serveer er een bolletje ijs bij of eet hem gewoon zo. Gluten- en lactosevrij te maken.

Ik ben gek op appeltaart, appelkruimel taart, appelcake en ga zo maar door. Elke taart met appel is hoe dan ook mijn favoriet! Zo is ook deze cake ontstaan. De Notenshop vroeg aan mij of ik een lekker, en winters, recept kon bedenken voor hun wintermagazine. Bij deze vraag moest ik meteen aan een gebakje met appel denken en zo ontstond deze cake.

Het eindresultaat vindt ik echt top. Smeuïg maar ook stevig, zoet maar niet te zoet, makkelijk te maken en met heel veel structuren. Ik ontwierp hem zo dat je deze taart bij het ontbijt kan eten, maar ook als gebakje kan serveren. Als ontbijt lekker met wat kwark en wat extra fruit. En als gebakje of dessert erg lekker met een goeie toef (lactose vrije) slagroom of ijs!

Glutenvrije appelkruimel cake

De cake bestaat uit drie lagen. De onderste laag is een cake laag gemaakt van o.a. havermeel, amandelmeel, yoghurt en appelmoes. Vervolgens krijg je de vulling van gebakken appel en rozijnen. Daarop komt weer de kruimellaag. Deze bestaat uit havermout en havermeel en knapperige pecannoten. Door deze lagen heeft de cake een heerlijke structuur.

Zelf vond ik dit een hele lekkere cake en heb er van genoten. Het hele recept stond ook in het winter magazine van De Notenshop en dat vind ik toch ook wel heel erg tof! Foto’s maken van eten blijft een passie van mij en als ik dan mijn recept en foto’s terugzie in een magazine ben ik onwijs trots. Hopelijk ben jij net zo gek op deze cake als ik en geniet je er van!

Ben je nou een echte zoetekauw? Voeg dan zeker wat meer suiker/siroop toe. En wil je de cake voor later bewaren? Dan kan je hem prima in stukken invriezen. Wil je hem later weer warm eten? Laat de cake dan ontdooien, zet een stukje in een koude oven en laat met de cake in de oven de oven voorverwarmen tot 180 graden. Vervolgens zet je de cake dan nog 5 á 10 minuten in de oven en je cake is weer als nieuw!

Glutenvrije appelkruimel cake

Glutenvrije appelkruimel cake

Glutenvrije appelkruimel cake die makkelijk te maken is en zo op tafel staat. Lekker als ontbijt en als gebakje bij de koffie!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Gebak
Porties 6 stukken

Ingrediënten
  

Cake:

  • 150 gram glutenvrij havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram yoghurt
  • 75 gram appelmoes
  • 1 tl koek en speculaas kruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 a 6 el ahorn siroop
  • Snufje zout
  • 1 tl baking soda en 1 el appelazijn optioneel

Vulling:

  • 1 grote of 2 kleine appels
  • 50 gram rozijnen
  • 1 tl koek en speculaas kruiden
  • 1 el kokosbloemsuiker optioneel

Kruimels:

  • 50 gram glutenvrije havermout
  • 25 gram glutenvrij havermeel
  • 30 gram pecannoten
  • 15 gram boter
  • 2 el ahorn siroop

Instructies
 

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden en met het bekleden van een springvorm met bakpapier.
  • Snijd de appel(s) in kleine stukjes en meng deze met de rozijnen en het kaneel. Zet vervolgens een koekenpan met een klein beetje water op laag vuur en bak de vulling totdat de appelstukjes een klein beetje zacht zijn.
  • Maak vervolgens de kruimels door de pecannoten te verbrokkelen en vervolgens de rest van de ingrediënten tot een kruimelig deeg te kneden. Zet aan de kant.
  • Vervolgens maak je het cakebeslag. Meng alle ingrediënten, behalve de baking soda en appelazijn, door elkaar. Proef of je je beslag zoet genoeg vindt en voeg anders nog wat zoetmiddel toe.
  • Los nu de baking soda in de appelazijn op en roer dit door het cakebeslag. Schep je cakebeslag nu in de springvorm en strijk het beslag glad.
  • Verdeel hierover heen de gebakken appelstukjes en daar weer overheen de kruimels.
  • Zet je cake voor 45 a 50 minuten in de oven. De cake is gaar als er een satéprikker schoon uitkomt.
  • Laat even afkoelen voordat je de cake aansnijdt en serveer met een bolletje ijs, toefje slagroom of gewoon zo.
  • Geniet ervan!

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord appel, appelcake, appelkruimel, appeltaart, DeNotenshop, gebak, glutenvrij, lactose vrij, ontbijt, ontbijttaartje, samenwerking, toetje

Ik ben weer heel benieuwd wat jij van deze cake vindt! Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien en horen!

Kijk hier ook eens naar al mijn gebak recepten.

Bewaar het recept voor deze cake ook op Pinterest!

Glutenvrije appelkruimel cake

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*