Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels. Makkelijk te maken, ideaal om te mealpreppen en met de smaak van chocolade!

Wie is er nou niet gek op wafels?!

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels. Deze heerlijke ontbijt wafels zijn makkelijk om te maken, ideaal om te mealpreppen en hebben de smaak van chocolade. Hier wil je je dag mee beginnen!

Ik maak niet vaak wafels omdat het in mijn hoofd een enorme klus is. Maar dat valt eigenlijk wel mee. Ik denk dat pannenkoeken bakken niet veel sneller is. Daarom heb ik toch mijn wafelijzer maar weer is van de plank gehaald en ben ik aan de slag gegaan met een glutenvrij en eiwitrijk chocolade wafel recept. 

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels

Pannenkoeken bakken kan ik wel, alle recepten vind je hier, maar van wafels heb ik nog niet veel recepten op mijn blog staan. Dus ik vond het bakken wel even spannend maar alles is goed gekomen. Ze zijn heerlijk zacht en hebben een fijne smaak van chocolade. Als je ze nou extra speciaal wilt maken kan je nog nootjes of stukjes chocolade toevoegen aan je beslag en dan zijn ze helemaal geweldig.

Nu ik ook wat meer sport vind ik het heel fijn dat in deze wafels wat eiwitpoeder verwerkt zit. Zo krijg ik op een makkelijke, en lekkere, manier wat extra eiwitten binnen. Verder zijn ze makkelijk te maken, ook lekker als tussendoortje en ideaal om in te vriezen of een paar dagen te bewaren.

Ga jij deze wafels proberen?!

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels. Makkelijk te maken, ideaal om te mealpreppen en met de smaak van chocolade!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 ontbijtjes

Ingrediënten
  

 • 70 gram glutenvrij havermeel
 • 30 gram eiwitpoeder* chocolade
 • 2 eieren
 • 150 ml amandelmelk
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • Snufje zout
 • 1 el ahorn siroop optioneel

Instructies
 

 • Begin met het verwarmen van het wafelijzer en vet deze goed in.
 • Roer de eieren en de melk los en meng vervolgens de overige ingrediënten door het beslag.
 • Schep dan een lepel beslag in het ijzer en doe het wafelijzer dicht. Laat de wafel voor 2 a 3 minuten bakken of totdat er geen stoom meer uit het ijzer komt.
 • Serveer met jouw favoriete wafel toppings en geniet ervan!

Notities

*15 gram cacaopoeder en 15 gram havermeel kan ook.
Dit recept is in samenwerking met Prozis.
Trefwoord chocolade, eiwitpoeder, eiwitrijk, glutenvrij, havermeel, lactose vrij, mealprep, ontbijt, ontbijten, prozis, wafels

Ik ben benieuwd wat jij van deze wafels vindt. Laat je mij dit weten? Je kunt mij taggen op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! Kijk hier ook eens naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Glutenvrije eiwitrijke chocolade wafels

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*