Havermout met frambozen en pistachenootjes

Havermout met frambozen en pistachenootjes

Havermout met frambozen en pistachenootjes. Een heerlijk en makkelijk ontbijt om de dag mee te starten! Glutenvrij en lactosevrij te maken.

Een lekker ontbijtje hoeft niet moeilijk te zijn!

Havermout met frambozen en pistachenootjes. Een heerlijk en makkelijk ontbijt om de dag mee te starten! Vol gezonde ingrediënten, voedzaam en glutenvrij en lactosevrij te maken. 

Lekker ontbijten hoeft niet moeilijk te zijn! Dat bewijst dit makkelijke ontbijtje maar weer. Met alleen wat havermout, chia zaad en frambozen maak je een heerlijk ontbijtje waar ik wat blij van wordt. Havermout vind ik sowieso een top product, daarom vind je op mijn blog ook veel recepten hiermee.

Havermout met frambozen en pistachenootjes

Dit keer ben ik gegaan voor klassieke havermoutpap. Nou ik havermoutpap zo los niet zo spannend en ik wel lekker ontbijten! Daarom ging ik hem pimpen en binnen no-time stond er een simpel maar lekker ontbijtje bij mij op tafel.  Voeg daar wat pischenootjes en witte chocolade aan toe en je ontbijt is heerlijk fancy zonder dat het veel meer tijd kost!

Framboos, pistachenootjes en witte chocolade zijn heerlijk smaken om deze samen te combineren. Ik wist dan ook dat ik hier een ontbijtje mee wou maken en zo bedacht, zo ook gedaan! Je maakt de havermoutpap, vervolgens de frambozen puree en daarna serveer je alle in een leuk kommetje en kan je ervan gaan genieten!

Om de foto dan ook nog een beetje fancy te maken heb ik gekozen om te gaan oefenen met een donkere ondergrond en ik ben heel blij hoe dit heeft uitgepakt! Maar om terug te komen op het ontbijt, kijk ook eens hier naar al mijn andere ontbijt recepten.

Laat het je smaken en eet smakelijk!

Havermout met frambozen en pistachenootjes

Havermout met frambozen en pistachenootjes

Havermout met frambozen en pistachenootjes. Een heerlijk en makkelijk ontbijt om de dag mee te starten! Glutenvrij en lactosevrij te maken. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 ontbijtje

Ingrediënten
  

 • 30 gram glutenvrije havermout
 • 1 el chia zaadjes
 • 1 tl kaneel
 • 150 ml amandelmelk
 • 150 gram frambozen diepvries
 • 1 tl water

Toppings:

 • Verse frambozen
 • Pistache nootjes
 • Witte chocolade

Instructies
 

 • Verwarm in een klein steelpannetje de bevroren frambozen samen met een tl water. Verwarm de frambozen net zo lang tot dat ze ontdooid zijn en uit elkaar vallen.
 • Maak ondertussen de havermout pap door de havermout, chia zaad, kaneel en melk rustig aan de kook te brengen en in te koken tot jouw gewenste dikte. Voeg wat meer melk toe voor een vloeibaardere pap.
 • Schep vervolgens de havermout in een bakje en verdeel hier de frambozen saus overheen. Maak af met wat vers fruit, pistache nootjes en eventueel wat witte chocolade.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord chocolade, DeNotenshop, frambozen, glutenvrij, havermout, havermoutpap, lactose vrij, oats, ontbijt, pistachenoten, rood fruit, samenwerking

Ik ben heel benieuwd wat jij van dit simpele maar toch zo lekkere ontbijtje vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan ik de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vindt ik leuk om te horen!

Bewaar dit ontbijtje ook op Pinterst!

Havermout met frambozen en pistachenootjes
Havermout met frambozen en pistachenootjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*