Ga terug
Havermout met frambozen en pistachenootjes

Havermout met frambozen en pistachenootjes

Havermout met frambozen en pistachenootjes. Een heerlijk en makkelijk ontbijt om de dag mee te starten! Glutenvrij en lactosevrij te maken. 
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 ontbijtje

Ingrediënten
  

  • 30 gram glutenvrije havermout
  • 1 el chia zaadjes
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml amandelmelk
  • 150 gram frambozen diepvries
  • 1 tl water

Toppings:

  • Verse frambozen
  • Pistache nootjes
  • Witte chocolade

Instructies
 

  • Verwarm in een klein steelpannetje de bevroren frambozen samen met een tl water. Verwarm de frambozen net zo lang tot dat ze ontdooid zijn en uit elkaar vallen.
  • Maak ondertussen de havermout pap door de havermout, chia zaad, kaneel en melk rustig aan de kook te brengen en in te koken tot jouw gewenste dikte. Voeg wat meer melk toe voor een vloeibaardere pap.
  • Schep vervolgens de havermout in een bakje en verdeel hier de frambozen saus overheen. Maak af met wat vers fruit, pistache nootjes en eventueel wat witte chocolade.

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop.
Trefwoord chocolade, DeNotenshop, frambozen, glutenvrij, havermout, havermoutpap, lactose vrij, oats, ontbijt, pistachenoten, rood fruit, samenwerking