Herfst groentesoep

Herfst groentesoep

Groentesoep met veel herfst groente en heel veel smaak. Deze rijkelijk gevulde soep is zit vol met groente en warmt je helemaal op!

Makkelijke maaltijd met veel smaak en groente

Deze groentesoep met veel herfst groente heeft heel veel smaak. De rijkelijk gevulde soep zit vol met groente en warmt je helemaal op na een lange dag! Een groente soep die mij doet denken aan de herfst.

De groentesoep doet mij denken aan de herfst omdat ik prei en warme/gekookte wortelen vroeger en nog steeds voornamelijk at in de herfst. Ik at vroeger al weinig soep, alleen in de winter eigenlijk, en dan zat er vaak wortel en prei in. Nog steeds maak ik veel te weinig soep terwijl ik er wel echt gek op ben!

Soep maken is zo makkelijk. Kies wat groente, smaakmakers en of je vlees of niet wilt. Kook alles lekker gaar en eet er een broodje of vermeceli bij! Ook hier kan je weer alle kanten op met een recept. En dat is voor mij toch wel het belangrijkste!

Ik maakte de groentesoep op gevoel. Tussen het maken proef ik een boel en zo weet ik een beetje wat er extra bij moet of niet meer bij moet. Mijn kladblaadje zat dan ook vol aantekeningen aan het eind van dit recept. Maar de soep was heerlijk! Een vullende groentesoep met een kruidige en een beetje zoutige smaak. Precies zoals ik een groentesoep wil eten!

Het recept staat hieronder beschreven en ik hoop dat jullie deze soep net zo lekker vinden als ik dat vind! Ik ben ook heel benieuwd wat jullie erbij gaan eten? Kiezen jullie voor soepstengels, crackertjes, croutons, brood of weer iets heel anders?

Herfst groentesoep

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediƫnten

  • 1 courgette

  • 1 winterpeen

  • 500 gr champignons

  • 2 preien

  • 2 grote uien

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 el kokosolie

  • 1 liter water

  • 4 blokjes maggie

  • 2 tl gedroogde peterselie

  • 2 tl gedroogde tijm

  • 1 el gedroogde basilicum

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook
  • Snijd de champignons in plakjes, de winterpeen in kleine stukjes, de prei in ringetjes en de courgette in iets grotere stukjes
  • Verwarm de olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook
  • Voeg de champignons, wortel en prei toe en roerbak 5 minuten mee
  • Voeg de courgette als laatste toe en roerbak nog 2 minuten mee
  • Voeg twee van de maggie blokjes toe en stoom alle groente nog 3 minuten met de deksel op de pan
  • Voeg de overige maggie blokjes toe, het water en de kruiden en kook de soep voor 20 a 25 minuten zodat de smaak goed de groente in kan trekken
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en peper

P.s. ik ben niet alleen benieuwd wat jullie bij deze soep gaan eten maar ook wat jullie ervan vinden. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk! En mocht je nog wat meer soep inspiratie willen? Dan raad ik je aan om even hier te kijken..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *