Speculaas brokken

Speculaas brokken

Glutenvrije speculaas brokken. Knapperige en zelfgemaakt speculaas volgens een makkelijk recept zodat iedereen deze lekkernij kan maken!

Trakteer jezelf en andere op deze feestelijke lekkernij

Zelfgebakken glutenvrije speculaas brokken. Knapperig, krokant, bros en heel makkelijk om deze koeken zelf te maken. Volg een makkelijk basis recept en geniet ervan!

Het is bijna Sinterklaas en de winkels liggen niet alleen vol met pepernoten, chocolade letters en marsepein maar ook met speculaas brokken. Nou schuif ik mijn grote liefde voor pepernoten niet onder banken en stoelen maar speculaas mag er ook zeker zijn! Iets in de speculaas kruiden vind ik zo lekker dat ik er altijd goed van geniet met de Sinterklaas periode!

Zelfgemaakte glutenvrije speculaas brokken

Omdat ik wil dat er zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van al het lekkers dat er bestaat ben ik aan de slag gegaan met glutenvrije basis bakrecepten. En ik vond dat speculaas brokken zeker op deze lijst moesten komen! Want naast pepernoten, waarvan je hier een glutenvrij recept kunt vinden, vind ik speculaas ook echt een Sinterklaas recept. En hoe leuk is het als iedereen met het heerlijke avondje kan genieten van lekkers op tafel!

Nu heb ik goed nieuws… Deze brokken zijn super simpel om te maken en staat zo op tafel. Het langste duurt nog het afkoelen om de koeken lekker knapperig te krijgen. De brokken blijven een dag of vijf lekker dus tijd genoeg om ze lekker op te peuzelen!

Geniet van de Sinterklaas periode of wanneer je deze speculaas brokken ook lekker opsnoept!

Speculaas brokken

Recipe by lislovescookingCourse: Zoet
Servings

20

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Resting time

30

minutes

Ingrediënten

  • 250 boekweitmeel/(spelt)meel

  • 1 tl bakpoeder

  • 130 gr donkere basterd suiker

  • 100 gr ongezouten boter

  • 6 el amandelmelk

  • 4 goede el koek en speculaaskruiden

  • snufje zout

  • Amandelen (om te garneren)

  • ei + vleugje amandelmelk (om te bestrijken)

Bereidingswijze

  • Meng het meel, met het bakpoeder, koek en speculaas kruiden en de suiker
  • Kneed de boter erdoorheen en voeg beetje bij beetje de melk toe (voeg niet teveel toe) totdat je een grote deegbal hebt
  • Dek je deeg af met vershoudfolie en zet je deegbal voor 30 minuten in de koelkast
  • Verwarm je oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Rol je deegbal uit (niet te dun, maar hoe dunner hoe krokanter) en leg deze op het bakpapier
  • Versier je deeg met amandelen
  • Kluts het eitje met de melk (de melk zorgt ervoor dat je vellen krijgt) en bestrijk het deeg hiermee
  • Bak je koek in 25 a 35 minuten krokant (ligt eraan hoe heet je oven is en hoe dik je koek)
  • Laat volledig afkoelen buiten de oven op de bakplaat en breek in brokken

P.s. ik ben benieuwd of jij deze speculaas brokken ook zo lekker vind. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt dit doen door hieronder een reactie achter te laten of mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En wil je een ander recept dan een (glutenvrij) basis recept? Kijk dan eens hier!

3 Comments

  1. Pingback: Kleine pepernoten cheesecakejes • lislovescooking

  2. Vanmorgen gemaakt voor de 1x en ze zijn superlekker

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*