Tempeh

Tempeh

Vegetarische buddah bowl met veel groente en knapperige tempeh. Met dit recept maak je tempeh knapperig, krokant en smaakvol!

Buddah bowl variatie

Dit is een vegetarische buddah bowl met veel groente en knapperige tempeh. Met dit makkelijke recept maak je eigen gerechten met deze glutenvrije vleesvervanger.

Een paar weken geleden was ik bij de Vegan Sushi Bowl workshop van Plant Ahead gegeven door de The Indigo Kitchen en in samenwerking met Vegabond. Ik vond het een super leuke workshop en heb veel geleerd. Niet alleen het bakken en kruiden van tempeh maar ook het kleuren, stylen en versieren van je eten. Want hoe mooier je eten eruit ziet hoe leuker het is om het op te eten! Daar ben ik het zeker mee eens.

Buddah bowl

Ik heb geleerd hoe ik een avocadoroos maak, wat super leuk is naast al mijn appelroosjes. Blijkbaar kun je ook hele leuke figuurtjes maken in champignons en is tempeh heel makkelijk knapperig te maken!

Deze vleesvervanger vond ik al heel lekker, dit recept staat al een tijdje op mijn blog, maar zo wordt die nog lekkerder. Je moet het een beetje frituren en dan kruiden met lekkere kruiden mixen. Geloof je mij als ik zeg dat er een deur voor je open gaat.

Zelf maakte ik een lekkere buddah bowl. Ik bakte de tempeh volgens recept hieronder en at daar zelfgemaakte pindasaus bij. Ook niet moeilijk, je mengt 3 el pindakaas met het sap van 1 limoen, 2 el amandelmelk en sambal naar smaak. Bestrooi met gebakken uitjes, gezouten pinda’s, en eet courgetti, paprika en komkommer bij!

Een gezonde vegetarische maaltijd die sneller klaar is dan je verwacht en super goed smaakt!

Tempeh

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, Salade
Servings

3

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 250 gr tempeh

  • sesamolie om in te bakken

  • 2 1/2 el soja saus

  • 1 el agave siroop/honing

  • 2 tl sambal

  • 1 tl chinese 5-spice

  • 1 tl knoflookpoeder

  • peper

Bereidingswijze

  • Snijd de tempeh in kleine blokjes (hoe kleiner ze worden hoe knapperiger)
  • Verhit een goede laag sesamolie in een koekenpan en frituur/bak de stukjes tempeh totdat ze goudbruin zijn
  • Haal de tempeh uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier
  • Verhit een schone koekenpan op laag tot middelhoog vuur en bak de tempeh met de overige ingrediënten totdat de saus begint te bubbelen en in te dikken
  • Serveer de tempeh met wat jij maar lekker vindt
Deze tempeh is niet alleen lekker in een buddah bowl maar ook heerlijk op een pizza! Ik smeerde de bodem in met olijfolie, citroensap en knoflook. Ik kookte boontjes en roerbakte deze in sajoer boontjes boemboe saus. Daarop kwam rauwe paprika, getoastte kokos, gebakken uitjes, lente ui en rode peper. En als sausje maakte ik een pindasaus van pindakaas met stukjes pinda, chili saus naar smaak en nog een klein beetje extra citroen sap. Een erg lekkere maaltijd was dit geworden!

P.s. ik ben benieuwd of jij de tempeh gaat maken of inspiratie hebt opgedaan in deze blog of een van mijn andere vegetarische gerechten. Wil je dit mij laten weten? Vind ik leuk om te zien! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Een reactie hieronder achterlaten vind ik ook heel leuk!

Buddah bowls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *