Kwarktaart koek

Kwarktaart koek

Brosse, glutenvrije karktaart koek met frisse topping. Deze kwarktaart koek is het gezonde tussendoortje of smaakvolle ontbijtje om de dag mee te starten!

Eet jij hier een stukje als ontbijt of als tussendoortje van?

Een brosse, glutenvrije koek met daarop een frisse kwarktaart topping. Deze kwarktaart koek is het gezonde tussendoortje of smaakvolle ontbijtje om de dag mee te starten! Ik heb er van genoten en was blij verrast met deze taart. Een smaakcombi die ik nog vaker ga maken!

Ik ben gek op ontbijttaartjes maar ook op koeken dus leek het mij leuk om een kwarktaart koek te maken. Deze taart kan zowel voor ontbijt, als tussendoortje of werkelijk als taart op een feestje. De bodem is krokant en zoet van smaak en de kokosyoghurt als kwarktaart laag maakt het helemaal af.

Het leuke van deze glutenvrije taart is weer dat die zo klaar is en binnen no time ook op is. Ik had niet verwacht dat de combi van tijgernotenmeel met havermout en cacao nibs zo’n succes zou zijn. Maar de koek wordt juist heel bros maar toch ook krokant. En omdat ik tijgernotenmeel gebruikte is de bodem al heel zoet van zichzelf.

Ik kleurde de taart met unicorn superfood powders, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook wat vruchtensap toevoegen of een kwark met een smaakje gebruiken. Bovenop strooide ik nog wat chocolade en vers fruit. Dat ziet er niet alleen leuk uit voor de foto maar smaakt er ook nog eens heel lekker bij!

Dus ik zou zeggen: Zet je springvorm klaar, verwarm je oven en maak ruimte in de koelkast!

Kwarktaart koek

Recipe by lislovescookingCourse: ontbijt, snack, tussendoortje, gezond, glutenvrij, kwarktaart, koek
Servings

8

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

15

minutes

Springvorm 18 cm

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze goed in
  • Meng alle ingrediënten voor de koek door elkaar en druk goed aan in de bodem (dit gaat het makkelijkste met een natte lepel)
  • Bak de koek in ongeveer 15 minuten knapperig en laat daarna buiten de oven in de springvorm goed afkoelen
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking en los in de kokosyoghurt op
  • Voeg wat honing toe als je van een zoetere koek houdt
  • Verdeel je beslag in 3 delen en voeg aan 1 deel de Tropicana blend en aan 1 ander deel de Pink Pitaya
  • Schep lepel voor lepel de kokosyoghurt boven op de koek en schud af en toe de springvorm een beetje zodat je een egale laag krijgt
  • Zet de kwarktaart koek voor minimaal 2 uur in de koelkast

Notities

  • De kwarktaart koek blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker in de koelkast

P.s. ik ben benieuwd of jij deze kwarktaart koek ook gaat maken? Zo ja, dan ben ik nieuwsgierig of die je smaakt en hoe die eruit ziet. Laat je mij dit zien/weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En voor nog veel meer ontbijttaartjes raad ik je aan om eens hier te kijken!

2 gedachten over “Kwarktaart koek”

  1. Wortelbollen ! Kwarkbollen van wortel en ras el hanout kruiden. Op de website van @lislovescooking staan heerlijke recepten, zo ook deze fantastische broodjes. En die kruiden er doorheen zorgen voor een fantastische smaak. Ze zijn ook nog eens super simpel om te maken. Ideaal om in het weekend een hele lading te maken. Dat heb ik vorig weekend gedaan, dus dit weekend ga ik lekker andere dingen doen. Heb jij nog leuke plannen dit weekend? Fijn weekend allemaal!?. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *