Choco kaneel koeken

Choco speculaas koeken

Brosse, knapperige choco speculaas koeken die gemaakt zijn van het zoete bakbananenmeel met als extraatje een lekker laagje witte chocolade

Glutenvrije kaneel koeken met witte chocolade

Grote, brosse, knapperige choco speculaas koeken die gemaakt zijn van het zoete bakbananenmeel. Dit keer met als extraatje een lekker laagje witte chocolade die ik vrolijk kleurde! Zo lekker en zo makkelijk te maken…

Soms heb ik een idee die in mijn hoofd echt geweldig is maar waarvan de uitvoering dan net minder is. Gelukkig gingen deze koeken in één keer helemaal goed. Deze koeken maakte ik van het glutenvrije bakbananenmeel. Alleen bakbananenmeel neemt veel meer vocht op dan gewone meel. Dit is niet heel erg maar het was even de vraag hoe de koeken zouden uitpakken. Maar vrees niet… de koeken zijn dan wel heel bros maar vol van smaak en extra lekker door de chocolade.

Glutenvrije chocolade kaneel koeken van bakbananenmeel

De smaak van speculaas kruiden combineert heel goed met witte chocolade. Witte chocolade zorgt voor dat extra zoetje die je mist als je de koeken gewoon eet. Ook vind ik het een leuk effect geven vooral als je de chocolade kleurt.

Je had mijn keuken deze avond moeten zien. Alles zat onder de chocolade haha! Maar gelukkig is dat niet erg want de koeken waren top. Ik had ze uitgedeeld op werk en daar werden ze goed ontvangen. Waar ik juist bang was dat ze te bros waren, werd dit hier de hemel in geprezen. Zo grappig dat mijn eigen onzekerheden soms juist de grootste complimenten kunnen opleveren.

Ik hoop dat jullie bakbananenmeel een kans willen geven maar anders geef ik ook een optie met een gangbaardere meelsoort! Veel bak plezier….!

Choco speculaas koeken

Recipe by lislovescookingCourse: koekjes
Servings

9

servings
Prep time

15

minutes
Cooking timeminutes

Ingrediënten

  • Koeken
  • 130 gr bakbananenmeel of 200 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 100 gr kokosbloemsuiker

  • 100 gr boter

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 tl koek en speculaas kruiden

  • snufje zout

  • Witte chocolade laag
  • 150 gr witte chocolade

  • Optioneel: kleurenpoeder (ik gebruikte blue spirulina en raspberry powder van The Organic Lab)

Bereidingswijze

  • Mix de suiker en de boter luchtig in een grote kom
  • Voeg het ei toe en mix net zolang tot het hele ei is opgenomen
  • Kneed het bloem, zout, koek en speculaas kruiden en het bakpoeder toe en kneed tot een stevige deegbal
  • Laat je deeg een halfuurtje afgedekt liggen in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Maak 9 bolletjes van je deeg en druk deze wat platter op de bakplaat
  • Bak de koeken in ongeveer 15 minuten bros en krokant tegelijk (let op elke oven is anders)
  • Laat de koeken even afkoelen op de bakplaat en daarna volledig op een rooster
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie of in de magnetron (smelt 2/3 en roer de overige chocolade er net zo lang door heen dat alles gesmolten is), en roer optioneel de kleurenpoeders erdoorheen
  • Dip de koeken in de chocolade en laat ze goed uitharden

Notities

  • De koeken blijven ongeveer 2-3 dagen lekker in een goed afgesloten koektrommel

P.s. ga jij deze koeken of een van mijn andere koekjes een keertje maken? Dan vind ik dat heel leuk om te horen en/of zien. Laat je mij dit weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

2 Comments

  1. Oehh deze lijken me lekker. Met donkere chocolade en snufje anijs door het meel zouden ze misschien wel door kunnen gaan als Lebkuchen?! Ik ga ze een keer proberen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*