Pumpkin pie ontbijttaartje

Pumpkin pie ontbijttaartje

Glutenvrije pumpkin pie als ontbijttaartje! Een klein taartje die zo gemaakt is voor het perfecte herfst ontbijt.

Pumpkin for breakfast.

Een kleine glutenvrije en vegan pumpkin pie als ontbijttaartje. Het perfecte kleine herfstige taartje om bij het ontbijt van te genieten. Makkelijk om te maken en heerlijk om te eten!

Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik een pumpkin pie heb gemaakt of heb gegeten. Ik kende het recept wel maar nog nooit eerder sprak die mij aan om te maken. Totdat het weer swiepswoepswap tijd was en Mandy mij koppelde aan Linda van snoepgezond.

Linda maakte een prachtige poempoentaart op basis van yoghurt zodat die veel gezonder is. Dit idee sprak mij meteen enorm aan en daarom besloot ik dat pumpkin pie ook prima voor het ontbijt kan! Zelf maakte ik het taartje weer helemaal glutenvrij en lactose vrij en zelfs vegan.

De bodem is gemaakt van glutenvrije havermout, tijgernotenmeel en medjoul dadels. Deze passen echt perfect bij de smaak van pompoen! Daarop een romige laag van pompoen puree, kokos yoghurt en pumpkin spices. Ik maakte de cheesecake met maïzena ipv eieren en dat werkte in dit kleine taartje perfect! Na het bakken en opstijven versier je je taartje met allemaal lekkers als vers fruit, cranberry’s en pecannoten en je ontbijt is klaar!

Dit is echt het perfecte herfstige taartje om de dag mee te starten. En ik noem het dan wel een ontbijttaartje, maar hij is ook super als taart voor bij de koffie en thee!

Pumpkin pie ontbijttaartje
Pumpkin pie ontbijttaartje

Pumpkin pie ontbijttaartje

Glutenvrije pumpkin pie als ontbijttaartje! Een klein taartje die zo gemaakt is voor het perfecte herfst ontbijt.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 40 min
Wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 55 min
Gang Ontbijt
Porties 1 mini taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 40 gram (glutenvrije) havermout
  • 30 gram tijgernotenmeel/amandelmeel
  • 2 medjoul dadels
  • 1 tl water

Vulling

  • 100 gram pompoen puree*
  • 30 gram kokosyoghurt
  • 1 tl pumpkin spice
  • 1/2 el maple syrup
  • 1/2 el maïzena

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvormpje van 12 cm in met bakpapier of vet deze goed in.
  • Ontpit de dadels en kneed deze door de havermout, tijgernotenmeel, snufje zout en het water. Als je deeg te stug blijft kun je nog wat wat er toevoegen en is die te nat kun je wat havermout toevoegen.
  • Druk het beslag goed aan in de springvorm en bak je bodem voor 8 a 10 minuten af in de oven.
  • Maak ondertussen de vulling door de pompoen puree te mengen met de yoghurt en de pumpkin spices. Schep op het laatste de maïzena door het beslag.
  • Verdeel de pompoen vulling over de gebakken bodem en bak je taartje nog voor 25 minuten mee in de oven. Zet een schaaltje water in de oven om het uitdrogen en scheuren tegen te gaan.
  • Laat je taartje afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zodra je taartje is afgekoeld kun je hem opeten of zet je hem nog voor 1 uur in de koelkast om volledig op te stijven. Haal je taartje voor serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Versier je taartje met lekker veel vers fruit, cranberry's en pecannoten. Geniet ervan!

Notities

*Pompoen puree maak je gemakkelijk zelf door gekookte of geroosterde pompoen te pureren.
Ik gebruikte de gekregen tijgernotenmeel, medjoul dadels en pecannoten van DeNotenshop.
Trefwoord cheesecake, dadels, havermout, lactose vrij, mini taartje, ontbijt, pompoen, pumpkin pie, swiepswoepswap, vegan

P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit kleine taartje of een van mijn andere ontbijttaartjes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dat kan in de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te lezen en zien!

Bewaar dit ontbijtje ook op Pinterest!
Pumpkin pie ontbijttaartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept