*Vervang de eieren door 100 gram extra appelmoes + 1 tl extra bakpoeder + 1 el arrowoot opgelost in warm water. Bak de cake 10 minuten langer.
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakeblik van 25 cm in met bakpapier.
Meng de amandelmeel, havermeel, kaneel, zout en citroenrasp door elkaar heen.
Meng dit vervolgens met de appelmoes, eieren en ahornisroop tot een glad beslag.
Los de bakingsoda op met de citroensap en roer dit in één keer door je beslag heen.
Verdeel de helft van het beslag over het cakeblik en verdeel hier de helft van het fruit overheen. Schenk hier het overige beslag overheen en garneer met het overige fruit.
Strooi eventueel wat amandelschaafsel of nootjes over de cake heen.
Bak de cake in de oven voor 40 a 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake afkoelen buiten de oven voordat je hem aansnijdt.