Glutenvrije bosvruchten cake van Oh My Pie!

Glutenvrije bosvruchten cake van OhMyPie!

Glutenvrije bosvruchten cake van OhMyPie! Een makkelijke en frisse cake die lekker is als ontbijt, tussendoortje of gewoon zomaar.

Dit is het bekende glutenvrije feestje!

Glutenvrije bosvruchten cake van OhMyPie! Dit is een heerlijk tussendoortje of ontbijtje die glutenvrij eten een echt feestje maakt. De cake is ook een stuk gezonder en voedzamer dan de standaard cake maar ondertussen ook lekker fris en vol fruit. Een cake waar ik blij van wordt!

Dit is een recept van de glutenvrije bakkoningin Marike van OhMyPie! Marike maakt de lekkerste glutenvrije recepten en die maak ik graag na. Ik haal altijd zoveel inspiratie uit haar recepten en foto’s maar ondertussen leer ik ook nog heel veel van haar recepten. Want ik kan best leuk glutenvrij bakken, als ik het zelf mag zeggen. Maar met zoveel verschillende meelsoorten bakken als Marike doet heb ik nog niet onder de knie.

Totdat ik van Marike heel leuk nieuws kreeg. Ik mocht meedoen aan de Oh My Pie! Academy. Elke twee weken komt er een nieuwe module online over een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld havermeel of amandelmeel, bakken zonder eieren, gelatine of agar agar of bijvoorbeeld glutenvrij brood bakken. Op deze manier krijg je heel veel kennis op verschillende vlakken en leer je door het zelf te proberen en te ervaren.

Glutenvrije bosvruchten cake van Oh My Pie!

De cake die je hierboven ziet staat in de module luchtige baksels. Je leert hier wat ervoor zorgt dat een cake niet heel plat en compact wordt maar juist lekker luchtig. Dit kan bijvoorbeeld met bakpoeder of wijnsteen bakpoeder, maar het werkt ook met appelazijn en wat baking soda. Maar alles in de juiste verhoudingen. En zo heb je een heleboel modules die jouw tips en trucs leren. Ik ben erg benieuwd naar de module glutenvrij brood bakken en het vegan bakken.

Deze glutenvrije bosvruchten cake kan ik je echt aanraden! Hij is makkelijk te maken, vol vruchtjes, hij is lekker fris, smeuïg, voedzaam en te eten als ontbijt. Allemaal eigenschappen waar ik blij van wordt. En het leuke is dat jullie er ook blij van kunnen worden want ik mag het recept met jullie delen! Zo kunnen jullie allemaal proeven hoe lekker de cake is.

Ik raad zeker aan om even bij de academy te kijken als je glutenvrij wilt willen bakken! Ik ben nu op een klein deel en heb al veel geleerd. Denk dat ik binnenkort maar een samenvatting ga maken om het allemaal te onthouden! Maar voor nu zou ik zeggen ga lekker aan de bak en geniet van deze cake!

Glutenvrije bosvruchten cake van Oh My Pie!

Glutenvrije bosvruchten cake van Oh My Pie!

Glutenvrije bosvruchten cake van OhMyPie! Een makkelijke en frisse cake die lekker is als ontbijt, tussendoortje of gewoon zomaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

  • 100 gram amandelmeel
  • 200 gram (glutenvrije)havermeel
  • 225 gram appelmoes ongezoet
  • 1/2 citroen rasp
  • 60 gram ahornsiroop/maple syrup/honing
  • 3 eieren*
  • 1 tl vanille
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl baking soda
  • scheutje citroensap
  • snufje zout
  • 150 gram frambozen + blauwe bessen
  • 1 el amandelschaafsel optioneel
  • *Vervang de eieren door 100 gram extra appelmoes + 1 tl extra bakpoeder + 1 el arrowoot opgelost in warm water. Bak de cake 10 minuten langer.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakeblik van 25 cm in met bakpapier.
  • Meng de amandelmeel, havermeel, kaneel, zout en citroenrasp door elkaar heen.
  • Meng dit vervolgens met de appelmoes, eieren en ahornisroop tot een glad beslag.
  • Los de bakingsoda op met de citroensap en roer dit in één keer door je beslag heen.
  • Verdeel de helft van het beslag over het cakeblik en verdeel hier de helft van het fruit overheen. Schenk hier het overige beslag overheen en garneer met het overige fruit.
  • Strooi eventueel wat amandelschaafsel of nootjes over de cake heen.
  • Bak de cake in de oven voor 40 a 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de cake afkoelen buiten de oven voordat je hem aansnijdt.
  • Geniet ervan!
Trefwoord amandelmeel, appelcake, bakken, bosvruchten, carrotcake, glutenvrij, havermeel, lactose vrij, ohmypie, ontbijt, samenwerking, tussendoortje

P.s. ik ben benieuwd of jij deze lekkere cake ook gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties onder dit bericht of via Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk! En kijk hier eens naar veel meer glutenvrije tussendoortjes.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Glutenvrije bosvruchten cake van Oh My Pie!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*