Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood

Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood

Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood die zo de oven uit rolt! Goed gevuld, vol smaak en helemaal aan te passen naar jouw smaak.

Ik denk dat dit mijn nieuwe favoriete zoete brood is!

Maak zelf een makkelijk glutenvrije zoet gevuld brood die zo die zonder gedoe de oven uit komt. Heerlijk gevuld met rozijnen, gedroogde vijgen, chocolade, nootjes of wat jij maar lekker vind! Even het deeg kneden, in de oven schuiven en klaar is jouw glutenvrije brood!

Dit recept is echt een favoriete van mij. Ik maak niet snel een recept twee keer, maar deze basis is geweldig! De eerste keer dat ik dit brood maakte hield ik mij helemaal aan het recept en de tweede keer ging ik een beetje freestylen. Nu hoor ik jullie denken over welk recept heb je het dan?

Nou een tijdje geleden kreeg ik het boek “Bakken zonder gluten” van Baker and Fakers (Emmelou Green). Ik wil namelijk meer broden gaan bakken en dit boek leek mij perfect hiervoor!

Het makkelijke rozijnenbrood die in het boek staat sprak mij meteen aan. Ik ben namelijk zo onwijs gek op rozijnenbrood. En dan niet eens perse die stollen (die trouwens ook in het boek staat) maar juist het gewone rozijnenbrood. Nu ik liever niet meer teveel gluten eet miste ik dit recept echt.

Vol enthousiasme ging ik de eerste keer aan de slag. Ik was een beetje sceptisch of het brood zou smaken als het rozijnenbrood dat ik in mijn hoofd had. Maar deze twijfels hoefde ik helemaal niet te hebben, dit brood smaakt PERFECT! Ik had het halve brood op voor ik er erg in had.

Een paar weken later had ik weer trek in dit brood maar dan niet perse in de rozijnen alleen. Dus ging ik aan de slag met gedroogde vijgen en chocolade. Ik neem meestal een vulling van ongeveer 50 a 100 gram en speel een beetje met de witte of bruine suiker. Het leuke van dit zoete recept is namelijk dat je het helemaal jouw eigen draai kan geven.

Van Emmelou mocht ik het recept voor het makkelijke krentenbrood met jullie delen. Deze vinden jullie hieronder! Ik hoop dat je er ook mee aan de slag gaat want dit brood is zo makkelijk om te maken en echt een traktatie om te eten. Het enige wat je hoeft te doen is de vulling in stukjes snijden of laten weken, de gist activeren en alles door elkaar roeren. Geen gedoe met rijstijd, geen uren kneden maar gewoon gelijk bakken!

Ik ga binnenkort weer meer bakken uit het boek en ik hoop dat jij dit brood gaat proberen. Het is echt een topper uit het bakken zonder gluten kookboek!

Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood

Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood

Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood die zo de oven uit rolt! Goed gevuld, vol smaak en helemaal aan te passen naar jouw smaak.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

 • 300 gram glutenvrije broodmix (Schär Brot mix)
 • 7 gram gedroogde gist
 • 80 gram suiker*
 • 50 gram (lactose vrije) boter gesmolten
 • 200 ml water lauwwarm
 • 2 eieren losgeklopt
 • 1 tl kaneel
 • snufje zout
 • 50 a 100 gram vulling (rozijnen, vijgen, chocolade, nootjes)

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
 • Wel de rozijnen als je die gebruikt als vulling en snijd de rest in grove stukjes.
 • Los de gist op in het water en de suiker en laat voor een paar minuten staan zodat het gist kan activeren.
 • Smelt ondertussen de boter en klop de eieren los.
 • Voeg het meel, de gesmolten boter, de losgeklopte eieren (laat een beetje over voor de bestrijking van het brood), het kaneel en het zout toe aan het gist mengsel.
 • Kneed dit beslag met een mixer met deeghaken voor 5 minuten tot een plakkerig deeg.
 • Spatel de vulling door je beslag en schep je beslag in het cakeblik.
 • Bestrijk je brood met het beetje overgebleven eieren of met wat (amandel)melk en zet je brood in de oven.
 • Bak je brood voor 40 minuten onafgedekt in de oven en daarna nog 10 minuten afgedekt met aluminium folie. Zodra een saté prikker er schoon uitkomt is je brood klaar.
 • Laat je brood even afkoelen en geniet ervan!

Notities

*Bruine of witte suiker maakt niet uit. Voor een rozijnen brood gebruik ik witte suiker of licht bruine suiker maar voor een brood met chocolade en nootjes eerder bruine suiker.
Dit brood kun je ook heel goed invriezen en blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker in een goed afgesloten trommel.
Trefwoord bakersandfakers, brood, brunch, chocolade, edelgistvlokken, glutenvrij, kookboek, lactose vrij, lunch taartje, ontbijt, rozijnen, tussendoortje, vijgen

P.s. ik ben heel benieuwd of jij dit brood ook zo lekker vind als ik en waarmee jij jouw brood vult. Laat je mij dit weten? Vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

En ben je opzoek naar recepten met meer glutenvrije broodjes? Kijk dan hier of kijk eens op mijn pagina voor glutenvrij zuurdesem brood.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Makkelijk glutenvrij zoet gevuld brood

One Comment

 1. Pingback: Mijn EMB Test ervaring •

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*