EMB Test

Mijn EMB Test ervaring

Mijn EMB Test ervaring in een blog. Ik deed de test om inzicht te krijgen in de disbalans en intoleranties van mijn lichaam.

In deze blog deel ik mijn EMB Test ervaring met jou. Ik deed deze test om inzicht te krijgen in de disbalans van mijn lichaam. Na een periode van opgeblazen buiken en vermoeidheid was ik er klaar mee. Het werd tijd voor verbetering, minder moe zijn en mijzelf zekerder voelen in mijn lichaam.

Via Instagram kwam ik bij Liesbeth Booij uit en ik besloot een test bij haar af te nemen. Mijn hoofdvraag was kijken of mijn lichaam in balans is, hoe is het met mijn darmen, heb ik voedselintoleranties en een tekort in vitamines en mineralen.

In het verhaal hieronder deel ik mijn EMB Test ervaring, de adviezen en hoe ik het nu verder aanpak. Ik weet dat het een heel verhaal is, maar het is dan ook echt een hele interessante test en periode geweest. Verder deel ik ook wat van mijn favoriete recepten van de afgelopen periode. Een deel hiervan zie je dagelijks in mijn stories op Instagram voorbij komen, maar hier vind je de recepten. Mocht je nog vragen over de test of de recepten hebben stuur mij dan vooral een DM via Instagram!

EMB Test

EMB Test

In april afgelopen jaar heb ik bij Liesbeth Booij een EMB Test afgenomen. Dit heb ik gedaan omdat ik het idee had dat mijn lichaam nogal uit balans was. Ik was heel moe, mijn buik zette heel snel op, mijn huid was minder gaaf en mijn haar en nagels miste sterkte. Bij de dokter had ik al een keer bloed geprikt op allergieën maar daar kwam, gelukkig, niks uit. Alleen waarom bleef ik dan deze vage klachten houden?

Ik zal eerst even in het kort uitleggen wat een EMB Test is. Elk lichaam is anders en daarom heeft elk lichaam ook andere behoeften. Ons bloed is in feite het transportsysteem van ons lichaam. De kwaliteit van het bloed kan je hele systeem beïnvloeden en daarom kan het ook heel veel informatie vertellen. Een EMB Test kan het tekorten, belastingen en energetische verstoringen zichtbaar maken. Hierdoor krijg je inzicht in de oorzaak van je klachten en kan je stappen gaan ondernemen om ze op te lossen. Wat een EMB Test precies is en wat het allemaal kan meten lees je hier: EMB Test

Van Liesbeth kreeg ik pakketje thuisgestuurd zodat ik een paar druppels bloed uit mijn vingertopje kon halen en dat kon opvangen. Dit heb ik opgestuurd naar het lab en daar kreeg Liesbeth dan weer de resultaten van zodat ze voor mij een plan op maat kon maken.

De resultaten

Ik kreeg een hele lab papieren als resultaat en die heeft Liesbeth allemaal met mij doorgenomen, alleen dit stukje was al super interessant en kan ik nog steeds heel veel van leren. Er kwam voor mijn idee namelijk een heleboel uit!

Uit de test kwam dat mijn lichaam nogal wat last heeft van een oud virus, waarschijnlijk corona, uit mijn lichaam op te ruimen en hierdoor bleef het vatbaar voor nieuwe virussen. Verder kwam er naar voren dat mijn darmflora verstoord is waardoor mijn buik steeds opblaast. Ook ben ik blijkbaar niet zo goed in ontspannen, had ik zelf ook al bedacht, want ook deze stress is af te lezen in mijn lichaam.

Dan nu de uitslagen waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Ik ben voor nogal wat dingen intolerant. Ik mocht de focus gaan leggen op het vermijden van exofrine, zuivel van de koe, lactose, gluten, tarwe, suiker en smaakversterker E621. Verder had ik een algemeen tekort aan vitamine en mieralen en dan vooral vitamine B11, B12, D en magnesium.

Het advies

Op advies van Liesbeth ben ik mijn voeding gaan aanpakken en mijn vitamines gaan bij slikken. Ik heb niet alle adviezen opgevolgd maar wel een boel. Ik heb voor bijna drie maanden dagelijks vitaminie B12, D, Multi, CSurcuma, Saffraan, Magnesium en Celzout 22 gaan slikken.

Daarnaast heb ik mijn voeding aangepast. En voor wie mij een beetje kent weet dat dit niet makkelijk voor mij is. Maar ik ben wel heel blij dat ik het gedaan heb. Door alleen de soja yoghurt in de ochtend al te vervangen door echte kokosyoghurt zijn mijn darmen al een stuk rustiger. Ik laat de gluten en lactose nog steeds zoveel mogelijk staan. En eet minder producten met exorfine (morfine-achtige stofjes uit gluten, zuivel, soja, paddenstoelen en
spinazie).

Mijn ervaring

In het begin was ik vrij overweldigend van alle informatie die ik gekregen had. Ik wist niet zo goed waar ik moest beginnen, maar gelukkig kon Liesbeth mij hier goed bij helpen. Want ze zei tegen mij dat kleine stapjes ook vooruitgang zijn en dat ik niet gelijk alles 100% hoef om te gooien. En zo heb ik dit ook aangepakt.

De supplementen zorgde er al snel voor dat mijn energie meer omhoog ging en na een maand ongeveer begon ik ook dieper en beter te slapen. Mijn nagels en haren werden sterker en mijn buik werd rustiger. Ook mijn eten aanpassen, meer eiwitten en vetzuren en minder producten waar ik intolerant voor ben, heeft veel goeds gedaan en mij ook losgebroken uit oude patronen.

Momenteel moet ik de supplementen weer bijbestellen want ze zijn op, maar dat ga ik ook echt doen. Ik wil de Multi, Vitamine B12, D en Magnesium blijven gebruiken. De Curcuma, Saffraan en Celzout 22 alleen als ik mij echt heel moe voel, het druk gehad heb of het gevoel heb dat ik volledig uit balans ben. Het bijna volledig schrappen van soja, lactose en gluten heeft mij ook veel goed gedaan en daarom blijf ik hier mee doorgaan.

Ik ga nu gelukkig ook een rustigere periode in met werk, en dan vooral geen school meer, dus dan wil ik mij ook meer gaan focussen op mijn voeding en stress level. Ik wil meer gaan variëren in de voeding, meer omega 3 en vetzuren binnen krijgen en mijn energiepijl consequenter houden zodat ik minder moe ben. En als laatste ga ik mijn stress level omlaag krijgen. Want dat is toch wel de grootste tricker die ik heb voor mijn darmen. Maar alles met kleine stapjes want anders houd ik het niet vol.

Ik kan iedereen zo nu en dan een EMB Test aanraden want er is zoveel meer informatie uitgekomen dan ik verwacht had. Voor nu ga ik nog een tijdje zo door en hoop ik dat mijn darmen nog rustiger worden en ik lekker in mijn vel blijf zitten. Want dat is voor mij het belangrijkste en de hele reden achter deze test!

Benieuwd naar alle informatie van Liesbeth en of zij jou misschien kan helpen? Kijk dan eens hier! https://www.liesbethbooij.com/

Favoriete recepten van het moment

P.s. ik ben heel benieuwd naar wat jij van deze blog vind of of jij ook eens een EMB Test hebt gedaan. Laat je mij weten? Dat kan hieronder in de reacties of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te horen.

Bewaar deze blog ook op Pinterest!

Reacties zijn gesloten.