Frisse salade met chrunchy nootjes

Frisse salade met crunchy nootjes

Frisse salade met crunchy nootjes. Bak de nootjes gemakkelijk krokant met een zout-zoute smaak. Lekker bij een salade of eet ze als snack!

Maak binnen no-time deze heerlijke frisse salade met crunchy nootjes. De noten rooster je goudbruin in een pan en breng je op smaak met kaneel, honing en zout. Hierdoor hebben ze een zoet-zoute smaak en zijn ze zowel lekker in hartige of zoete gerechten of zo uit het vuistje als snack!

Ik denk dat bijna iedereen de suiker pinda’s uit de supermarkt wel kent. Super lekker, maar net niet zo verantwoord. Voor een keertje zeker niet erg, maar ik wou een variant die net iets voedzamer is dan die uit de supermarkt. Dus ging ik zelf aan de slag en van het ene kwam het andere en voordat ik het wist had ik deze hele salade op tafel staan.

Wat je doet is heel simpel. Rooster de nootjes die jij lekker vind in een pan goudbruin. Voeg dan de kaneel en het zout door en vervolgens de honing. Draai het vuur uit, roer alles goed door en laat de nootjes afkoelen. In de tussentijd kan jij een lekkere salade maken of wat lekkers te drinken inschenken. Wanneer de nootjes dan afgekoeld zijn dien je alles op en klaar ben je!

Ik maakte een frisse salade met rood fruit, feta, avocado die ik vergeten te fotograferen en een makkelijke dressing. Maar ga vooral zelf helemaal los. Op Instagram deelde ik ook nog een lekkere salade waar deze nootjes de hoofdrol in spelen. Kijk hier maar eens!

Ik ben benieuwd of jij deze lekkere salade met nootjes ook gaat maken. Eet smakelijk alvast!

Frisse salade met chrunchy nootjes

Frisse salade met chrunchy nootjes

Frisse salade met crunchy nootjes. Bak de nootjes gemakkelijk krokant met een zout-zoute smaak. Lekker bij een salade of eet ze als snack!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang dinner, Lunch

Ingrediënten
  

Crunchy nootjes

  • 50 gram gemengde nootjes
  • 1 tl kaneel
  • 1 a 2 el honing/maple syrup
  • snufje zout

Salade inspiratie

    Dressing inspiratie

    • 1 el appelazijn
    • 2,5 el olijfolie
    • 1 tl mosterd
    • 1 el honing/maple syrup
    • 1 tl maanzaad optioneel
    • snufje zout

    Instructies
     

    • Begin met het rooster en van de nootjes in een droge koekenpan totdat deze goudbruin zijn. 
    • Draai het vuur uit en voeg het zout en het kaneel toe en schep de nootjes flink om zodat de kruiden over alle nootjes zitten. 
    • Voeg vervolgens een el honing toe, haal je pan van het vuur en schep de nootjes goed om zodat de nootjes niet kunnen vastplakken aan je pan. Kies of je je nootjes nog wat zoeter wilt hebben en voeg dan de overige el honing toe. Laat de nootjesvolledig afkoelen in de pan voordat je ze eruit haalt of laat ze afkoelen opeen bord. 
    • Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen.  Ik maakte een salade met rood fruit, spinazie en feta kaas. Maar bedacht mij later dat avocado en komkommer hier ook heel goed bij past. 
    • Serveer de salade op een leuk bord, giet wat van de dressing erover heen en top af met de nootjes. 

    Notities

    Ik maakte deze salade met producten van DeNotenshop.
    Trefwoord avocado, DeNotenshop, dinner, feta, honing, kaneel, lunch, nootjes, salade, samenwerking, vegan, zout

    P.s. ik ben benieuwd of jij ook aan de slag gaat met dit recept! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien!

    Bewaar dit recept op Pinterest!
    Frisse salade met chrunchy nootjes

    Laat reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Rating recept




    *