Frisse wortel smoothie

Frisse wortel smoothie

Frisse wortel smoothie met sinaasappel, banaan en eventueel wat gember. Een heerlijke, makkelijke en gezonde start van je dag.

Ik ben echt gek op dit ontbijtje!

Een heerlijke, frisse wortel smoothie om de dag goed mee te starten. Gemaakt van sinaasappel, banaan, gember en kaneel. Afgetopt met jouw favoriete verse fruit en knapperige granalo.

Dit is een smoothie waar ik mijn bed wel voor uitkom. Makkelijk te maken, vol vitamines en de gember geeft je een kickstart. Zo’n smoothie zorgt er ook voor dat je gelijk al je wat groente bij je ontbijt binnen krijgt en dat vind ik ook altijd heel fijn.

Frisse wortel smoothie

Dit recept is bijna geen recept te noemen. Het enige wat je hoeft te doen zijn alle ingrediënten in de blender te stoppen en glad te pureren. De gember is optioneel, maar die raad ik je heel erg aan. En ik heb ook een oplossing voor mensen die niet van banaan houden, je kan de banaan vervangen door mango. De smoothie wordt hier ook heerlijk zoet van.

Een smoothie is voor mij niet compleet zonder toppings en daarom topte ik deze smoothie af met meer vers fruit en knapperige granola. Maar wat nootjes of havermoutvlokken en kokos kan ook zeker. Makkelijk, snel, vol vitamines en vullend. Ik ben echt gek op deze smoothie!

Kijk ook eens naar deze oranje smoothie of deze bietensmoothie! Enjoy!

Frisse wortel smoothie

Frisse wortel smoothie

Frisse wortel smoothie met sinaasappel, banaan en eventueel wat gember. Een heerlijke, makkelijke en gezonde start van je dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Porties 1 smoothie

Ingrediënten
  

 • 100 gram wortel
 • 1 sinaasappel
 • 50 gram banaan of mango diepvries of vers
 • 1/2 tl kaneel
 • stukje gember
 • 3 el (kokos)yoghurt

Toppings

 • vers fruit
 • Granola

Instructies
 

 • Het recept is heel simpel. Pers de sinaasappel uit, ontdoe de gember van zijn schil en stop alles in de blender.
 • Pureer je smoothie helemaal glad en schenk in een glas of kom.
 • Versier met jouw favoriete verse fruit en granola en geniet ervan!

Notities

Ik gebruikte de crunchy nuts granola van OotGranola.
Trefwoord fruit, gember, granola, groente in je ontbijt, ootgranola, sinaasappel, smoothie, smoothiebowl, wortel

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje of een van mijn andere granola en havermout ontbijt recepten gaat proberen. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!
Frisse wortel smoothie

One Comment

 1. Pingback: Mijn EMB Test ervaring •

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*